Het 'onmogelijke' is gebeurd: diesel is nu DUURDER dan benzine

Diesel rijden kan nu helemaal niet meer uit! Diesel- en benzineprijzen bijna gelijk

Weet je wat, wij zeggen het gewoon: diesel is top! Efficiënt, koppelrijk en met de moderne filters aan boord relatief schoon. Maar als het niet de belachelijk hoge wegenbelasting is die de dieselrijder dwarszit, dan is het wel de prijs van een liter diesel. Want op het moment van schrijven is die aan een enorme opmars bezig en hoger dan de prijs van een liter benzine.

De prijs van een liter benzine is nog steeds hoog, maar zakt gelukkig gestaag. Op het moment dat we deze tekst schrijven - op 29 augustus 2022 - ligt de landelijke adviesprijs voor E10-benzine op 2,189 euro. Slechter gaat het met de prijs van diesel. Die is zowat geëxplodeerd en staat momenteel op 2,190 euro. Combineer je dat met de torenhoge belasting op dieselauto's, dan ligt het bekende omslagpunt, waarop diesel rijden voordeliger is dan benzine rijden, zóver weg dat het niet meer loont.

Industrie grijpt naar diesel als alternatief voor gas

De prijs van benzine is sinds vorige week gelijk gebleven, maar die van diesel is met meer dan 5 cent gestegen. Hoe dat kan? Door de steeds grotere vraag naar diesel vanuit de industrie. Om de wereldwijd gestegen gasprijzen te omzeilen, of om dat te proberen althans, grijpen bedrijven naar diesel om bijvoorbeeld hun generatoren te laten draaien. Daarbij komt dat de wereldwijde dieselreserves op het moment opvallend laag zijn, zo meldt persbureau Bloomberg.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties