Tesla Cybertruck zou eerst in 2020 op de markt komen, toen in 2021, toen in 2022 en nu in ...

Tesla Cybertruck zou eerst in 2020 op de markt komen, toen in 2021, toen in 2022 en nu in ...

Zijn we verbaasd? Nee hoor. De Tesla Cybertruck - waarvan we in 2019 dachten dat het een grap was - zou eerst in 2020 op de markt verschijnen, toen in 2021, toen in 2022 en nu in 2023. Tesla is nog niet klaar met de ontwikkeling van de controversieel gestileerde truck. Het merk moet echter opschieten, want de concurrentie op de elektrische pick-upmarkt is inmiddels moordend.

Het wordt druk in het segment van de elektrische pick-ups. In de Verenigde Staten staan onder meer de GMC Hummer EV, de Ford F-150 Lightning en de Rivian R1T te dringen om de markt op te gaan. En door het telkens maar uitstellen van de Cybertruck hobbelt Tesla er straks dus achteraan. Tesla gaf vorig jaar officieel aan dat de stekkertruck in 2022 in productie zou gaan, maar volgens persbureau Reuters wordt dat definitief 2023.

Tesla Cybertruck heeft het teststadium nog niet eens bereikt

De bouw van de Tesla Cybertruck start als de Model Y-productie in Berlijn en Austin, Texas, op stoom is. Als alles meezit worden de twee nieuwe fabrieken van Tesla binnenkort in gebruik genomen. Echter heeft Tesla enkele maanden geleden nog gezegd dat de Cybertruck niet af is. Hij heeft "het alfastadium" bereikt, aldus de fabrikant. En dat betekent dat de ontwikkeling bijna klaar is, maar dat het testwerk nog moet beginnen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Niet genoeg batterijcellen beschikbaar voor Cybertruck-productie

Daarbij heeft Tesla een ander probleem. Voor de productie van de Model 3 en Model Y (ruim 200.000 per maand) zijn zoveel batterijcellen nodig, dat er voor de bouw van de Cybertruck en de Semi - de elektrische vrachtwagen, die eveneens is uitgesteld - niet genoeg zijn. Volgens Elon Musk komen er dit jaar een stuk meer cellen beschikbaar.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties