Alpina-baas is duidelijk: 'Steek die elektrische aandrijving maar in je ...'

Alpina-baas is duidelijk: 'Steek die elektrische aandrijving maar in je ...'

Oké, oké, dat zei Andreas Bovensiepen niet letterlijk. Wij parafraseren en nemen alle dichterlijke vrijheid die we maar kunnen. Maar Alpina wil absoluut niet aan de elektrische aandrijving, zoveel is duidelijk. Volgens topman Bovensiepen zitten zijn klanten daar niet op te wachten.

Alpina heeft een onderzoek gedaan onder kopers, zei Andreas Bovensiepen tegen Bimmer Today. En die zitten niet te wachten op elektrische voertuigen en zelfs niet op hybrides. Alpina-klanten houden van snelheid en acceleratie (wie niet?), maar blijken ook lange stukken te rijden en veel kilometers te maken. En met de huidige elektrische auto's kan dat niet, zonder regelmatig te stoppen om op te laden. Volgens Bovensiepen gebruiken veel Alpina-eigenaren hun auto iedere dag en zetten ze op jaarbasis tussen de 30.000 en 50.000 kilometer op de teller. 

Alpina heeft onderhandeld met de Europese Commissie

Maar hoe zit het dan met de steeds strenger worden CO2-eisen? En het in sommige Europese landen naderende verkoopverbod voor brandstofauto's? Bovensiepen vertelt dat Alpina met de Europese Commissie om de tafel heeft gezeten en een speciale CO2-limiet heeft onderhandeld. En toch moet ook de kleine fabrikant er op een gegeven moment aan geloven. Daarom kijkt Alpina met een interesse naar de verkopen van de elektrische BMW i4 en iX3. Die zouden - als het niet anders meer kan - de eerste EV-modellen zijn die de Alpina-behandeling krijgen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties