Dit is waarom je in een Maserati nooit de trap moet nemen. Zeker niet in Rome ...

Dit is waarom je in een Maserati nooit de trap moet nemen. Zeker niet in Rome ...

Ook als je niet in Rome bent geweest, ken je de beroemde Spaanse Trappen. Ze komen voorbij in de roman Tender is the Night van F. Scott Fitzgerald, figureren in de film The Talented Mister Ripley en worden bezongen door Bob Dylan in When I Pain My Masterpiece. Maar we vermoeden dat deze Maserati-rijder daar schijt aan heeft ...

De wereldberoemde Spaanse Trappen in Rome werden tussen 1723 en 1725 gebouwd. Ze overleefden de Eerste, Tweede én Derde Italiaanse Onafhankelijkheidsoorlog, de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog, maar niet de acties van een knoeier in een Maserati Levante

Met een gehuurde Maserati Levante de Spaanse Trappen af

De Italiaanse politie heeft een 37-jarige man opgepakt, die met zijn gehuurde Maserati Levante de Spaanse Trappen afreed. Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat hij de suv halverwege stilzet, uitstapt en ... een selfie maakt? De man is later kennelijk verder gereden, want hij werd opgepakt toen hij de Maserati op het vliegveld wilde terugbrengen naar de verhuurder.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Er is veel werk nodig om de beschadigingen te restaureren

Volgens Sky News heeft de Maserati-rijder met zijn bizarre actie meerdere treden van de Spaanse Trappen beschadigd. Voor nu zijn ze opgelapt door de gemeente. Er is veel meer werk nodig om ze op een correcte manier te restaureren, aldus de organisatie die zich bezighoudt met het historische erfgoed in Rome.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties