Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer
Nieuws

Ook Hyundai komt met elektrisch submerk: Ioniq

Ook Hyundai komt met elektrisch submerk: Ioniq

Volvo heeft Polestar, Volkswagen heeft ID en Hyundai heeft straks Ioniq. De modelnaam van de Hyundai Ioniq wordt een merknaam. Tussen nu en 2023 komen er drie elektrische auto's op de markt: de Ioniq 5, Ioniq 6 en Ioniq 7.

Daarmee volgt Hyundai het weinig fantasievolle naamschema van Polestar, dat is begonnen met de Polestar 1 en Polestar 2. Ioniq komt voort uit de Hyundai Ioniq, die sinds 2016 op de markt is als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto. Het eerste model van het submerk hebben we reeds als concept car gezien, want de Ioniq 5 is gebaseerd op de retrofuturistische Hyundai 45 Concept EV, die vorig jaar zijn debuut maakte op de IAA Frankfurt. De Ioniq 6 wordt een sportsedan, de Ioniq 7 een grote crossover.

Ioniq-modellen met actieradius van 450 kilometer

Alle drie staan op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) en krijgen een actieradius van ten minste 450 kilometer. Bovendien zijn ze allemaal uitgerust met een snellaadfunctie, waarmee de batterij - volgens Hyundai - in slechts 20 minuten kan worden opgeladen. Hyundai heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2025 de wereldwijde marktleider te worden op het gebied van batterij-elektrische voertuigen. In dat jaar streeft het Koreaanse merk naar een verkoop van 560.000 elektrische auto's. 


Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken