Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Dodge Challenger SRT Drag Pak: mag het een pk'tje méér zijn?

Op de SEMA Show in Las Vegas laten creatieve geesten zien hoe je een auto nóg opvallender maakt. Van hotrod tot dragracer, het staat allemaal in Las Vegas! Dodge heeft er de SRT Challenger Drag Pak onthuld. Want op de dragstrip kan het altijd sneller ...

SRT8, R/T, Hellcat, Demon - op de krachtigste varianten van de Dodge Challenger zijn al heel wat zinnenprikkelende namen geplakt. Chryslers reïncarnatie van de klassieke musclecar gaat inmiddels alweer ruim 13 jaar mee, maar Dodge blijft maar modelvarianten introduceren die de liefhebber van bruut Amerikaans geweld weet te waarderen. Nu keert de naam 'Drag Pak' weer terug op de Dodge SRT Challenger. Een auto die in een oplage van slechts 50 stuks gebouwd gaat worden.

Geen Challenger voor op de openbare weg

Je ziet meteen dat er iets met deze Challenger aan de hand is. Niet alleen vanwege zijn woeste Mopar-bestickering (de onderdelentak van Chrysler, Jeep, Fiat en Dodge), maar ook door die rare combinatie van wielen: smalle kruiwagenbandjes vóór en dikke stoomwalsen achter? En wat doet dat vreemde hekwerk onder de achterbumper? En wat moet je met die remparachute? Maar dit is geen Challenger voor een ritje naar de K-Mart of Wendy's om de hoek. De SRT Challenger Drag Pak is gebouwd om op jacht te gaan naar zo snel mogelijke sprinttijden. Maar wel alleen op afgesloten terreinen: de dragstrip.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Klaar voor de start

Onder de motorkap van de SRT Challenger Drag Pak ligt een gigant van een motor: een 354 cubic inch (5,8 liter) HEMI-V8 met mechanische supercharger. Voor het injectiesysteem heeft Dodge gewinkeld bij de Amerikaanse specialist Holley, de versnellingsbak is een Turbo-Matic drietraps race-automaat met quick-shift bediening, en aan boord is een in de Amerikaanse dragrace-scene voorgeschreven rolkooi gemonteerd. Hamvraag is natuurlijk hoeveel vermogen en koppel de HEMI-V8 levert. En dat is precies wat Dodge níet verklapt in de persdocumentatie. Maar in elk geval moet het lukken om de kwartmijl in minder dan 7,5 seconden af te leggen met de SRT Challenger Drag Pak.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Igor Stuifzand
Door Igor Stuifzand

Zoeken