Nú extra veel korting op een Auto Review abonnement

Kies ook voor Auto Review!

Nú extra veel korting op een Auto Review abonnement Bekijk de actie!
Nieuws

Prijs Honda e hoger dan verwacht

Prijs Honda e hoger dan verwacht

Er is wat heen en weer gejojood met de prijsverwachtingen van de elektrische Honda e. De meest recente prijsindicatie die Honda zelf gaf, ging nog uit van 34.000 euro. Helaas wordt dat beduidend meer.

Hoe we dat weten? Dat hebben we van de Honda-importeur zelf, die inmiddels de configurator van de Honda e online heeft gezet. De basisversie heet kortweg Honda e en heeft 136 pk. Hij kost 35.330 euro, maar dat is wel inclusief het kamerbrede digitale dashboard en de als buitenspiegels fungerende camera's. Ook stoelverwarming, airco, elektrisch uitklappende portiergrepen en een panoramadak zitten bij de prijs in.

Honda e Advance kost ruim 38 mille

Maar het kan natuurlijk altijd beter en luxer. Daarom heeft Honda de e Advance in de prijslijst gezet. De e Advance kost 38.330 euro en voor die drie mille extra krijg je 154 pk en wat meer luxe. Een verwarmd stuur bijvoorbeeld, maar ook een camera-binnenspiegel en een uitgebreid parkeerhulpsysteem.

Alleen geel is gratis

De standaardkleur van de Honda e is knalgeel. Wil je hem in het wit, blauw, grijs of zwart, dan vraagt de Honda-dealer je daar beleefd doch beslist 660 euro voor. Als je een zilverkleurige of blauwe A-stijl plus daklijst wenst, moet je een forse 1250 euro extra neertellen. Goedkoper is het pakketje zwarte strips voor de bumpers en de flanken: 690 euro. Vroeger was dat gratis en moest je juist extra betalen voor in carrosseriekleur meegespoten strips en bumpers. Tja, tijden veranderen.

Tip
Astra ST Plug-in Hybrid
Astra ST Plug-in Hybrid

Ontvang nu een gratis upgrade en stap zonder meerprijs in een exclusievere uitvoering van de Opel Astra ST Plug-in Hybrid

Actieradius Honda e valt tegen

Vergeleken met zijn directe concurrenten is de actieradius van de Honda e nogal karig. Zijn accu is 35,5 kWh groot en zou garant moeten staan voor een WLTP-bereik van 200 tot 220 kilometer. De Opel Corsa-e en Peugeot e-208 komen op een vol accupakket 330 tot 340 kilometer ver.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijs Honda e hoger dan verwacht
Prijs Honda e hoger dan verwacht
Prijs Honda e hoger dan verwacht
Prijs Honda e hoger dan verwacht
Prijs Honda e hoger dan verwacht
Prijs Honda e hoger dan verwacht
Prijs Honda e hoger dan verwacht
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken