Nieuws

Koenigsegg Regera pakt '0-400-0 km/h'-record af van ... Koenigsegg

Koenigsegg Regera pakt '0-400-0 km/h'-record af van ... Koenigsegg

Koenigsegg heeft met de Regera zijn eigen record gebroken. De 1822 pk sterke hypercar trok in 31,49 seconden op van stilstand naar 400 km/h en remde weer af naar stilstand. Daarna deelde Christian von Koenigsegg nog een sneer uit naar Bugatti. De record-Regera was, volgens hem, 'gewoon' een standaardauto met rolkooi en raceharnas.

Von Koenigsegg doelt daarmee op het record dat de Bugatti Chiron twee weken geleden neerzette. Die brak op een Duitse testbaan door de 300 mph-barrière en werd uiteindelijk afgeklokt op een top van 490,484 km/h. Indrukwekkend! Maar een productieauto was de Chiron zeker niet. Hij had meer vermogen (1600 in plaats van 1500 pk), een verlengde achterzijde en een volledig gestript interieur.

Koenigsegg Agera RS

In 2017 deed Bugatti de '0-400-0 km/h'-run in 41,96 seconden met een standaard Chiron. Koenigsegg bracht die indrukwekkende tijd met een Agera RS omlaag naar 33,29 seconden. De Regera snoept daar nu nog bijna 2 seconden vanaf. Volgens Koenigsegg had het zelfs nog sneller gekund, als het oppervlak waarop de recordpoging werd gedaan beter was geweest.

Geen versnellingsbak

De Regera had precies 22,87 seconden nodig om 400 km/h te bereiken en vervolgens 8,62 tellen om af te remmen. Dat deed hij allemaal in één versnelling, want meer heeft hij er niet. Zijn twinturbo V8 is gekoppeld aan drie elektromotoren. De vier krachtbronnen werken op een ingewikkelde manier samen om te komen tot een direct drive-systeem met maar één versnelling.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken