Nieuws

Ferrari’s uitgebreide garantieprogramma nader uitgelegd

Ferrari heeft haar garantieprogramma af-fabriek aangepast en uitgebreid; tot wel 12 jaar na de eerste aankoop is het mogelijk je Ferrari spik en span te houden, met volledige goedkeuring vanuit Modena. Ongekend! Tegelijkertijd heerst er enige onduidelijkheid over de nieuwe, verschillende garantiemogelijkheden en de opbouw daarvan. Wij vertellen je er – stapsgewijs – graag meer over.

Altijd 3 jaar fabrieksgarantie

Altijd 3 jaar fabrieksgarantie

Schaf een nieuwe Ferrari aan en je hebt sowieso recht op 3 jaar fabrieksgarantie. Deze garantie is van toepassing op alle mechanische en elektrisch aangestuurde componenten die niet tot de gebruikelijke slijtageonderdelen, zoals remschijven en -blokken, behoren.

Extra zekerheid

Extra zekerheid

Langer gebeiteld zitten kan door de initiële fabrieksgarantie met 2 jaar te verlengen. Dit kan tegen meerprijs en is mogelijk tot 30 dagen voor afloop van de eerste 3 jaar durende garantie. Kopers van een gebruikte Ferrari, de zogeheten Ferrari Approved Collection, komen hiervoor ook in aanmerking, mits de auto was aangeschaft met niet 12, maar 24 maanden garantie.

Duurzaamheid wordt beloond

Duurzaamheid wordt beloond

Ferrari's tip: Koop de verlenging pas kort voor de oorspronkelijke fabrieksgarantietermijn ten einde is. Wie namelijk in de laatste 12 maanden geen beroep heeft gedaan op de fabrieksgarantie, krijgt een extra 15% korting op de meerprijs.

Genuine Maintenance Programme

Genuine Maintenance Programme

Naast de 3 jaar fabrieksgarantie valt elke nieuwe Ferrari in het Genuine Maintenance Programme (GMP). Die duurt liefst 7 jaar na aanschaf en omvat alle voorgeschreven onderhoudsintervallen en vervanging van slijtage-onderdelen.

Voorwaarden GMP

Voorwaarden GMP

Het mooie van GMP is dat het overdraagbaar is, dus ook de tweede, derde of mogelijk vierde eigenaar van de ooit nieuw aanschafte Ferrari profiteert ervan. De tweedehands Ferrari dient echter wel bij een officiële dealer te zijn gekocht en, na een strenge controle, Ferrari Approved te zijn goedgekeurd.

New Power Warranty

New Power Warranty

Met Ferrari's nieuwe New Power Warranty (NPW) kan echter nog veel langer zekerheid worden verschaft, tot wel 7 jaar en tegen meerprijs uiteraard. Hoewel NPW feitelijk iets anders is dan de standaard fabrieksgarantie, kent het zoveel overlap daarmee dat er welhaast gesproken mag worden van hetzelfde.

Cruciale onderdelen

Cruciale onderdelen

De componenten die de Ferrari New Power Warranty dekt bij falen zijn het het ganse motorblok en alle toebehoren, zoals filters, injectie en koelsysteem, de versnellingsbak van welk aard ook, de ophanging, het stuurgedeelte, het airconditioningsysteem en alle elektronica.

Fit racepaard

Fit racepaard

Niet elke Ferrari komt in aanmerking voor de verlengde garantie. Zo dient de auto aangeschaft te zijn via een officiële dealer en onderhouden te zijn door een geautoriseerd Ferrari-servicepunt. Tevens mag de Ferrari maximaal 90.000 km op de klok hebben staan, geen ernstig schadeverleden kennen, ooit gestolen zijn of voor lange tijd ingezet zijn als huurauto.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken