Mogelijk 2 jaar cel voor Bugatti-eigenaar die 417 km/h reed op de Duitse autobahn

Mogelijk 2 jaar cel voor Bugatti-eigenaar die 417 km/h reed op de Duitse autobahn

Een Tsjechische miljonair probeerde recent de topsnelheid van zijn Bugatti Chiron uit op de autobahn. Hij haalde 417 km/h. Strikt genomen mag het, want op delen van de Duitse snelweg geldt geen snelheidslimiet, maar toch wil de politie de man vervolgen. Hij zou twee jaar cel kunnen krijgen. 

Radim Passer - een Tsjechische miljonair met een voorliefde voor snelle auto's - vond het een goed idee om de topsnelheid van zijn Bugatti Chiron op de Duitse autobahn uit te proberen. Op een vroege zondagmorgen op de A2 tussen Berlijn en Hannover haalde hij een maximumsnelheid van 417 km/h op de teller.

Op een kaarsrechte A2 met 417 km/h in een Bugatti Chiron

Onder de Youtube-video die Passer begin januari publiceerde, schreef hij dat veiligheid een prioriteit was. "Dit deel van de A2 is kaarsrecht en 10 kilometer lang, met drie banen en een goed overzicht." Voor de zekerheid bedankt Passer ook nog god voor de veiligheid en de goede omstandigheden om 417 km/h te halen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Duitse overheid vindt gedrag Tsjechische miljonair onverantwoord

Maar de Duitse overheid vindt dat de Tsjech de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht. In de video is te zien dat de Bugatti met extreem hoge snelheid andere auto's inhaalt. In een verklaring wijst het Ministerie van Transport naar de Duitse verkeerswet, waarin staat dat weggebruikers zich niet zo mogen gedragen dat ze een gevaar voor anderen zijn.

Politie wil Bugatti-rijder vervolgen voor deelname illegale straatrace

De politie wil Passer nu vervolgen voor het deelnemen aan een illegale straatrace. Een woordvoerder bevestigde aan de Britse krant The Sun dat openbare aanklagers een zaak tegen Passer voorbereiden. Mocht hij worden veroordeeld, dan kan hij een maximale straf van twee jaar cel krijgen.


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties