Youtuber zaagt, schuurt en beitelt Bugatti Chiron uit hout

Youtuber zaagt, schuurt en beitelt Bugatti Chiron uit hout

We zouden deze Youtube-video's 'slow tv' willen noemen, maar ze zijn maximaal 10 minuten lang, dus die term gaat niet op. Maar toch ... het is bijna hypnotiserend om te zien hoe deze man van blokken hout perfecte schaalmodellen maakt. Alles gaat puur op het oog, met wat geschaaf hier en wat gebeitel daar.

Youtube-succes kun je met de simpelste dingen behalen. Er is bijvoorbeeld een kanaal waarop alledaagse dingen (en niet zo alledaagse dingen) door een hydraulische pers worden geplet. De views daarvan lopen in de vele honderden miljoenen. Een achtjarig jochie dat simpelweg speelgoed uitpakt is zelfs goed voor bijna 40 miljard kijkers.

Miljoenen views

Nou zeggen we daarmee niet dat het maken van deze houten auto's simpel is - zeker niet - maar wel dat de gekste dingen kennelijk razend populair zijn. Want het Youtube-kanaal Woodworking Art heeft op het moment van schrijven 1,25 miljoen abonnees, met video's die consequent boven de 5 miljoen views scoren. Het filmpje over de Toyota Land Cruiser V8 zit zelfs al op 53 miljoen kijkers.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Verstelbare achtervleugel

De kunstenaar erachter - zo mogen we de man toch wel noemen - gebruikt geen geavanceerde apparatuur. Zijn wonderlijke creaties komen gewoon met hamer en beitel tot stand. En het zijn geen levenloze blokken hout als hij klaar is. Zo heeft de Bugatti Chiron hieronder een verstelbare vleugel en zijn sommige modellen voorzien van een volledig werkende wielophanging. 

Bugatti Chiron

Toyota Land Cruiser V8

Ford Everest

Ferrari Formule 1-wagen

Cadillac Convertible


Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties