Happy Monday

Deze Rolls-Royce Cullinan in schaal 1 op 8 is net echt

Deze Rolls-Royce Cullinan in schaal 1 op 8 is net echt

Als je een Rolls-Royce Cullinan hebt, wil je misschien ook een schaalmodel van jouw exacte uitvoering. En dat mag natuurlijk niet zomaar een modelletje zijn. Rolls-Royce spendeert maar liefst 450 manuren aan het in elkaar zetten van een perfecte replica, die uit zo'n duizend onderdeeltjes bestaat.

Zoals je verwacht van Rolls-Royce wordt iedere miniatuur-Cullinan met de hand gemaakt en helemaal naar de wensen van de klant. Voor de koets kunnen de kopers kiezen uit zo'n 40.000 standaardkleuren, zoals Rolls-Royce ze noemt. Daarbij is het uiteraard ook mogelijk om het model in de tint van jouw eigen Cullinan te krijgen. Een eventuele 'coachline' wordt met een piepklein kwastje met de hand op de carrosserie geschilderd.

Deze Rolls-Royce Cullinan in schaal 1 op 8 is net echt

Werkende verlichting

De kleine Cullinan kan niet rijden, maar toch krijg je er een afstandsbediening bij. Daarmee zet je de koplampen, achterlichten en interieurverlichting aan en uit. Want ja, die is er. Als je de deurtjes van de Cullinan opent, zie je zelfs een verlichte dorpellijst. Verder is de cabine van de Rolls-Royce volledig waarheidsgetrouw nagemaakt: met echt hout, echt leer en echt stikwerk.

Een meter lang

Klein is de Cullinan eigenlijk helemaal niet, ook al hebben we hem wel zo genoemd. De glazen vitrine waarin hij wordt geleverd is een meter lang. Een van de ruiten kan eruit gehaald worden, zoals je de portieren, de achterklep en de motorkap van het schaalmodel kan openen. Want het spreekt voor zich dat er een gekrompen 6,75-liter twinturbo V12 voorin de Cullinan ligt.

Deze Rolls-Royce Cullinan in schaal 1 op 8 is net echt
Deze Rolls-Royce Cullinan in schaal 1 op 8 is net echt

Hoe duur?

In Nederland kost een echte Rolls-Royce Cullinan ongeveer 500.000 euro. Al kun je het wat opties betreft natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Wat de replica van de Cullinan gaat kosten, heeft Rolls-Royce niet bekendgemaakt. Dat hoeft ook niet, want als je naar de prijs moet vragen, kun je het model toch niet betalen. Gezien het werk wat er in de mini-Cullinan zit, kun je rekenen op een bedrag met vijf cijfers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie
happy-monday

Begin je (werk)week met een glimlach!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Happy Monday’. Elke maandagmorgen om 7.00 uur trakteren we je in deze rubriek op een leuk en vrolijk nieuwtje om de werkweek te beginnen!

Zoeken