Nieuws

Technische update geeft Audi e-Tron 25 kilometer meer range

Technische update geeft Audi e-Tron 25 kilometer meer range

Belangrijke update voor de Audi e-Tron 55 Quattro. Door een paar technische aanpassingen komt de elektrische suv nu iets verder op een volle batterij. Het model krijgt er 25 kilometer WLTP-bereik bij.

De Audi e-Tron 55 Quattro is 408 pk en 664 Nm sterk. Met zijn 95-Kwh accu kwam hij maximaal 411 kilometer ver, wat na de update dus op 436 kilometer ligt. Aan de e-Tron 50 Quattro met 71-kWh batterij verandert niets. Die is nog altijd goed voor ruim 300 kilometer.

Koeling van de accu

Pech voor bestaande e-Tron 55-rijders, want de technische upgrade kan niet – à la Tesla – ‘over the air’ gebeuren. De grotere actieradius geldt dus alleen voor e-Trons die vanaf nu worden geproduceerd. Audi heeft onder meer de koeling van de accu verbeterd en het remregeneratiesysteem aangepast. 

e-Tron Sportback

De vorige week onthulde e-Tron Sportback heeft de opgewaardeerde techniek al. Dat model komt in het voorjaar van 2020 op de Nederlandse markt. Wat de Sportback gaat kosten, is nog niet bekend. De gewone Audi e-Tron 50 en 55 Quattro zijn er vanaf respectievelijk 71.900 en 84.100 euro.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Technische update geeft Audi e-Tron 25 kilometer meer range
Technische update geeft Audi e-Tron 25 kilometer meer range
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken