Nieuws

Jaguar I-Pace thuis sneller opladen met ‘mini-snellader’

Jaguar I-Pace thuis sneller opladen met ‘mini-snellader’

De Jaguar I-Pace laadt traag op bij gewone laadpalen – dat is een bekend euvel. Snelladen via zijn CCS-aansluiting gaat wel rap. De oplossing zoals bedacht door Ecotap en Eneco eMobility: een laadpaal voor thuis mét CCS-stekker – oftewel je eigen mini-snellader.

De naam van de 'mini-snellader' luidt officieel Ecotap DC15 Snellader. Wat hij doet is best slim: opladen via de snellaadpoort van de I-Pace (of elke andere EV met CCS-poort, denken wij) met een snelheid tot 15 kW.

Ja, een échte snellader van bijvoorbeeld Fastned of Ionity is veel sneller (50 tot 175 kW), maar tot dusver kon je de Jaguar I-Pace thuis opladen met slechts 4,6 kW.

Van 20 uur naar 6 uur

De upgrade van 4,6 kW naar 15 kw is goed nieuws voor de I-Pace-bezitter die niet aan 20 uur slaap per nacht komt – zo lang duurt het normaal om het grote accupakket vol te laden. Met de mini-snellader duurt dat maar 6 uur.

Prijs DC15: 5000 euro

Mocht je interesse hebben: de Ecotap DC15 Snellader kost wel een lieve duit: 5000 euro exclusief btw. Hij is te bestellen bij Eneco eMobility. Behalve de laadpaal zelf, leveren zij ook Home Loadbalancing hardware. Hiermee past de 'mini-snellader' zijn laadvermogen aan op het beschikbare vermogen, zodat er stroom overblijft voor de magnetron en de wasmachine.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken