Nieuws

De Audi A8 Limousine van Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander heeft afscheid genomen van de Volvo S80 Limousine van zijn moeder en de overstap gemaakt naar een super-de-luxe A8. Een limousine in alle opzichten. Wij zetten de belangrijkste feiten voor je op een rijtje.

Nederlandse makelij

Nederlandse makelij

De ombouw van de Audi A8L naar Limousine is verzorgd door het in Lisse gevestigde Remetz Car. De auto kwam in november in Nederland aan en is de afgelopen maanden omgebouwd tot statige hoflimousine.

5.715 mm

5.715 mm

De A8L Remetz Executive is nog 45 cm langer dan de Audi A8L zoals die standaard bij Audi uit de fabriek rolt. Die verlenging is duidelijk zichtbaar tussen de voor- en achterportieren.

3.725 kg

3.725 kg

De verlenging, maar zeker ook de bepantsering van de auto, brengt het totaal gewicht van de 5,7 meter lange limousine op 3.725 kg.

10,2 inch

10,2 inch

Twee 10,2 inch LCD-schermen maken samen met een elektrisch uitklapbare schrijftafel, een kleine koelkast alsook een groot glazen dak onderdeel uit van de vele luxe aan boord.

Leer en hout

Leer en hout

De aankleding van de Koninklijke limousine weten we niet, maar de kans is groot dat onze Koning voor dezelfde chique aankleding heeft gekozen als in dit exemplaar.

Transparant

Transparant

Direct achter de voorstoelen is een ‘separatie’ (scheidingswand) aangebracht.

De Audi A8 Limousine van Koning Willem-Alexander

De Audi A8 Limousine van Koning Willem-Alexander

Het glas hiervan is met een druk op de knop van transparant naar ondoorzichtig te maken voor maximale privacy.

350.000 euro

350.000 euro

Ondanks dat de prijs niet bekend wordt gemaakt kunnen we mede dankzij de bepantsering en specifieke wensen voor het Koninklijk huis gerust rekening houden met een prijskaartje van om en nabij de 350.000 euro.

Bijtelling

Bijtelling

Als onze Koning bijtelling zou betalen zou hij maandelijks zo'n 7.500 euro bruto moeten bijtellen voor zijn privé-gebruik.

AA-86

AA-86

Als vanouds is de auto van Koning Willem-Alexander voorzien van zijn eigen kentekenplaat (AA-86). De auto op de foto is het eerste exemplaar dat Remetz ooit bouwde.

W12

W12

Of het nu gaat om snelheid of comfort, de 6.0 liter W12 weet met zijn 500 pk en 625 Nm op beide vlakken maximale bevrediging te bieden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken