Verlekkeren aan Aston Martin V8 Vantage N430

Sinds 2007 brengt Aston Martin – op basis van de V8 Vantage – hun volbloed GT4-racers naar de straat met nichemodellen, beginnend met een ‘N’. De N400 beet de spits af, gevolgd door de N420 in 2010. En nu is er een nieuwe, die tegelijk weer wat sterker en gretiger is: de N430.

Eigenlijk is de V8 Vantage al lang en breed aan vervanging toe, maar Aston Martin doet net alsof haar neus bloedt en blijft haar meest gewilde model gewoon vrolijk voeren. Dat kan ook gerust, menen de Engelsen, zolang ze ‘em op z’n tijd in een speciaal zonnetje blijven zetten. En voilà, de derde N-generatie is geboren! Krachtiger, lichter, sneller en daarmee hongeriger naar puike prestaties dan voorheen. En meteen verkrijgbaar als Coupé en Roadster, in diverse markante en minder opvallende kleurencombinaties. Zien? Klik dan even de link ‘fotogallery’ hiernaast en stap in de kleurrijke wereld van de nieuwe Aston Martin V8 Vantage N430.

Vantage S

Ten opzichte van z’n voorganger ontwikkelt de 4,7 liter V8 voortaan een geringe 17 pk meer, wat het totaalvermogen op 436 pk brengt. Kenners zullen meteen reppen dat dit niet meer is dan waarover de V8 Vantage S beschikt en dat klopt als een bus. Maar de N430 is lichter dan dat meer gangbare model. Zo’n 20 kilogram. Uiteindelijk levert de N430 dat een acceleratie naar 100 km/h op in slechts 4,8 seconden en een topsnelheid van 305 km/h. En om daar te geraken installeert Aston Martin desgewenst een manuale 6-bak of een automaat (Speedshift II) met evenveel verzetten.

Blazen

Een gelimiteerd slip-differentieel tussen de 20 inch achterwielen (en vóór) helpt bij het in toom houden van al het V8-geweld en sportkuipen van het dure, maar oersterke en vederlichte materiaal Kevlar zijn binnenin eenzelfde taak toegewezen. Het interieur van de N430 biedt ondertussen een melange van ongekende luxe en sportiviteit. Met uiteraard veel leder afgewisseld met alcantara en zelfs een vleugje carbon. En mocht je de oorverdovende soundtrack van de V8 toch eens beu zijn (wat we ons niet kunnen voorstellen), dan is er altijd nog een beroep te doen op het auditieve genot uit de Bang & Olufsen muziekinstallatie, goed voor 1.000 Watt.

Prijzen Aston Martin V8 Vantage N430
Aston Martin zal de V8 Vantage N430 laten debuteren tijdens de Autosalon van Genève. De Nederlandse prijzen zijn vastgesteld op € 188.981,- voor de N430 Coupé en € 201.017,- voor de N430 Roadster. De versie met Speedshift II kost in bijna gevallen 6 mille minder.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties