Abt AS7-R: Audi Q7 uit Kempten

Abt Sportsline presenteert de Abt AS7-R op basis van de Audi Q7. De SUV van Audi is door de tuner uit Kempten voorzien van een sportiever uiterlijk, 22 inch lichtmetalen wielen en 150 pk extra vermogen.

De letter R staat bij Abt voor Racing. De toevoeging R in de naam AS7-R spreekt dan ook boekdelen. Abt heeft de 4,2 liter V8 uit de Q7 namelijk voorzien van 150 pk extra. Daarmee komt de achtcilinder op een maximum vermogen van 500 pk. In slechts 5,9 seconden sprint de SUV naar 100 km/h en op de Autobahn moet een snelheid van 260 km/h haalbaar zijn.

22 inch lichtmetaal
De sportieve inborst van de AS7-R werd door Abt ook visueel overgebracht. Aan de voorzijde monteerde de tuner een voorspoiler onder de bumper. Verder werd de auto voorzien van een opvallende kleurstelling en het nodige spoilerwerk aan de zijkant en achterkant van de Q7. Om het geheel af te ronden werd de Q7 geschoeid op 22 inch lichtmetaal.

Rear-Seat-Entertainmentsysteem
In het interieur monteerde Abt de meest moderne elektronica. In samenwerking met Alpine worden de achterpassagiers getrakteerd op een Rear-Seat-Entertainmentsysteem met 10 inch schermen, DVD-wisselaar, iPod, TV-tuner en een PlayStation 2.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties