Ruim 5 procent van de rijscholen over de kop door coronacrisis

Ruim 5 procent van de rijscholen over de kop door coronacrisis

De coronacrisis hakt er overal in. Winkeliers zijn er door getroffen, caféhouders, hoteleigenaren, maar ook rijscholen. Maandenlang hebben ze geen les mogen geven. Een paar rijschoolhouders zijn failliet gegaan. De meeste hebben zelf de stekker uit hun bedrijf getrokken.

Het vakblad Rijschoolpro dook in de cijfers van de Kamer van Koophandel en ontdekte dat het aantal rijscholen in het afgelopen jaar flink is gedaald. Voor de uitbraak van het coronavirus waren het er iets meer dan 8900. Nu zijn daar nog zo'n 8400 van over. In 2020 zijn 430 rijscholen gestopt, dit jaar kwamen er tot nu toe nog eens 68 bij. 

Rijscholen demonstreerden op Binnenhof

Vorig jaar in de zomermaanden waren rijlessen toegestaan en konden leerlingen examen doen. In de lockdown daarvoor en daarna mochten de rijscholen niet open. Eind februari demonstreerden zo'n tweehonderd rijscholen in Rijswijk en Den Haag, vlakbij het hoofdkantoor van het CBR en bij het Binnenhof. Ze wilden de politiek laten weten dat ze het water aan de lippen staat.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Enorme wachtlijsten voor een CBR-examen

Sinds begin maart mogen er weer rijlessen worden gegeven. Leerlingen die een examen hadden staan dat niet doorging door de lockdown, krijgen bij het CRB voorrang. De wachttijd voor een praktijkexamen is momenteel 20 weken. Volgens het CBR moeten er - als het slagingspercentage zo laag blijft als nu - ongeveer 600.000 toetsen en examens worden ingehaald.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties