Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Nieuwe Hummer wordt elektrische pick-up truck van GMC

Nieuwe Hummer wordt elektrische pick-up truck van GMC

Hummer komt definitief terug. Niet als producent van asociale benzineslurpers dit keer, maar als elektrisch submerk van GMC. De nieuwe Hummer wordt op 20 mei onthuld.

Komend weekend staat heel de Verenigde Staten op zijn kop, want dan is het tijd voor de Super Bowl, de finale van het America Football-seizoen. Bedrijven kopen voor miljoenen dollars aan reclamezendtijd in, want de kijkcijfers van het typisch Amerikaanse sportevent zijn astronomisch. GMC heeft eveneens diep in de buidel getast, want komend weekend wordt bijgaande teaser uitgezonden. We zien alleen de neus van de aankomende Hummer, maar wie goed kijkt, ziet er de lijnen van de GMC Sierra in. 

Elektrische pick-up

We gaan er dus vanuit dat op 20 mei een elektrische pick-up wordt gepresenteerd. In de Verenigde Staten regent het de komende jaren elektrische pick-ups: met een stekkerversie van de Ford F-150, de Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Bollinger B2, Lordstown Endurance en meer. Wat het bereik van de Hummer is, weten we nog niet. Wel meldt GMC dat het vermogen van zijn elektromotoren op 1000 pk ligt. En daarmee snelt de (ongetwijfeld loodzware) truck in 3 seconden naar 96 km/h (60 mph). Hij komt in de herfst van 2021 op de Amerikaanse markt.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Arnold Schwarzenegger

Hummer werd in 1992 opgericht, deels op aandringen van acteur Arnold Schwarzenegger, die een civiele versie van de High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV, of Humvee) wilde hebben. De Humvee verving in 1984 de Jeep als werkpaard van het Amerikaanse leger. In eerste instantie leverde Hummer alleen de H1: een iets ‘comfortabeler’ aangeklede versie van de militaire Humvee. Pas nadat truck- en busfabrikant AM General het merk verkocht aan General Motors kwamen er andere varianten bij. 

Stijgende brandstofprijzen

De H2 (2002) was gebaseerd op de Chevrolet 2500 HD-truck. De H3 was onderhuids een Chevrolet Colorado-pick-up truck. Na 2006 was het gedaan met het succes van Hummer. De verkopen kelderden enorm als gevolg van de stijgende benzineprijzen in de Verenigde Staten. Hummer stond symbool voor alles wat er mis was met de Amerikaanse auto-industrie. Omdat de H2 officieel een truck was, hoefde Hummer geen verbruikscijfers op te geven. Diverse autotijdschriften deden praktijktests. De H2 liep 1 op 5.

General Motors failliet

In 2009 ging General Motors failliet. Een poging om Hummer te verkopen aan een Chinese fabrikant van machines werd door de Chinese overheid geblokkeerd. Bij de doorstart van General Motors in 2010 werden diverse merken geschrapt: Pontiac, Saturn, Saab en ook Hummer.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken