Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Pak die kans: originele Ford RS200 te koop

Fantastisch, die nieuwe Focus RS. Maar het haalt het natuurlijk niet bij dit oudje van hetzelfde merk.

Best ironisch eigenlijk. Toen Ford eindelijk bekendmaakte dat de nieuwe Focus RS een vermogen van 350 pk tentoon kon spreiden reageerden velen uitzinnig. Het is ook een serieus pak aan pk's, maar dertig jaar geleden, in 1986 dus, wist de Ford RS200 dit ook al klaar te spelen. En dat was nog maar de gehomologeerde, straatlegale uitvoering. Ford's gelijknamige Groep B-monster kon het zelfs tot vijfhonderd schoppen.

Oud, maar niet afgeschreven

Mocht je dus ooit in je hypermoderne Focus RS een zeer origineel ogende RS200 bij het stoplicht treffen, bespaar je een deuk in je ego. Want dat die geheid staat te gebeuren als je de uitdaging aangaat, staat buiten kijf.

Op papier werd de RS200 afgeleverd met vermogens varieren van 250 tot tegen de 400 pk, afhankelijk van de upgrade-kit. Dit aangeboden exemplaar is goed voor zo'n 350 pk. Maar de grootste troef van Ford's legendarisch rallykanon is zijn gewicht. Tot niet meer dan 1.200 kilogram slaat de weegschaal uit, wat resulteert in een zeer gunstige pk/gewichtsverhouding. Nog steeds naar huidige maatstaven. Met een sprinttijd van zo'n 4 seconden kun je immers nog prima thuiskomen.

Als nieuw

Bovenstaand klinkt als een regelrechte droomauto, is het niet? Nou, dan hebben we goed nieuws voor je: ene Mark Donaldson heeft een originele Ford RS200 te koop staan. Het exemplaar is linksgestuurd en met 7.500 mijlen op de klok, zo'n 12.000 km, nog niet eens ingereden. Dat is ook aan de techniek, dat nog spik en span is, te zien.

Zelfs een set gloednieuwe set banden is bij de prijs inbegrepen. Al verbaast dat niet gezien het prijskaartje van omgerekend 225.000 euro. Veel geld en ruimschoots vier keer zoveel als een Focus RS. Maar bekijk het zonnig: de prestaties van een nieuwe Ford GT voor de helft van het geld klinkt alsnog als een koopje. Bovendien vraagt de RS200-uitbater je niet te voldoen aan allerlei (absurde) eisen.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken