Tuning & styling

BMW 5-serie GT

Hamann maakt BMW 5-serie GT nog uitgesprokener

Aan karakter ontbreekt het de BMW 5-serie GT niet. Maar Hamann geeft er toch graag haar eigen draai aan. De 5-serie GT is door de Duitse tuner grondig onder handen genomen met als resultaat een nog uitgesprokener design.

Hamann maakt BMW 5-serie GT nog uitgesprokener
BMW’s hebben van zichzelf een sportieve inborst waar menig autofabrikant jaloers op is. De 5-serie GT is daarop een uitzondering. De auto richt zich meer op comfort, ruimte en luxe dan welke andere BMW ook. Wie toch meer sportiviteit wenst moet Hamann inschakelen.

Spoilerwerk
Het exterieur krijgt dankzij de Duitse tuner een behoorlijke boost. De aan de standaard bumper gemonteerde voorspoiler, de zijskirts alsook de achterspoiler maken de 5-serie GT van een chique verschijning ineens tot een krachtpatser. En wat te denken van de lip onder de achterbumper waardoor er plaats ontstaat voor een viertal uitlaatpijpen met 90 mm doorsnede? Eén bonk sportvitieit!

Lichtmetaal
De behandeling heeft ook onderhuids zijn uitwerking gekregen. De auto werd verlaagd en voorzien van 22 inch Anniversary Evo lichtmetalen wielen. Motorisch kan chiptuning worden toegepast. De 530d GT ontwikkelt standaard 245 pk en 540 Nm maar is na een bezoek aan Hamann opgepept tot 275 pk en 620 Nm. Hamann laat weten dat ook de andere motoren dankzij chiptuning meer vermogen leveren, maar de tuner geeft geen specificaties vrij.

Aluminium, carbon en leer
Om het sportieve plaatje te completeren kan het interieur worden voorzien van aluminium of carbon lijsten, diverse aluminium details en speciale matten. Met leer beklede stoelen en interieurpanelen in elke gewenste kleur ontbreekt eveneens niet.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hamann maakt BMW 5-serie GT nog uitgesprokener
Hamann maakt BMW 5-serie GT nog uitgesprokener

Zoeken

Merk- & modeldossiers