Tuning & styling

BMW X1 AC Schnitzer

BMW X1 by AC Schnitzer

Tuner AC Schnitzer was van mening dat de BMW X1 nog wel wat meer pit kon gebruiken. Met de nodige kunststof toevoegingen, een aangepaste vering en demping en de nodige interieuraccessoires moet volgens AC Schnitzer het verschil maken. Chiptuning werd uiteraard niet vergeten.

BMW X1 by AC Schnitzer
Heel extreem is AC Schnitzer niet te werk gegaan, al hadden de luchtinlaten in de motorkap wat ons betreft wel achterwege mogen blijven. Voor de rest zijn het subtiele toevoegingen die de X1 een extra sportief voorkomen geven. De voorspoiler, de skirt onder de achterbumper en de spoiler op het dak bepalen het beeld grotendeels. Uiteraard ondersteunt met een sportuitlaatsysteem voor een goede klank.

Onderstel
De credits voor de sportieve rij-eigenschappen van de BMW X1 gaan volledig naar de ingenieurs van BMW. Zij hebben de X1 wederom zo ontwikkeld dat hij stuurt als geen ander. AC Schnitzer laat dan ook weten daar op te hebben voortgeborduurd voor diegene die nog net iets meer feedback wenst. Het resultaat is een verlagingskit met stijvere veren en dempers. Mede dankzij de nieuwe Type VIII lichtmetalen wielen (leverbaar in 18, 19 en 20 inch) worden de wielkasten volledig gevuld.

Accessoires
Het interieur maakt het plaatje compleet dankzij de nodige details. Een setje met carbon strips, een pookknop uitgevoerd in aluminium en een speciale cover voor de knop van het iDrive-systeem zijn de belangrijkste accessoires. Ook een velours mattenset en aluminium pedalen staan op de optielijst.

Chiptuning
Bij een sportieve look hoort ook een sportieve inborst. AC Schnitzer is de motortuning dan ook niet vergeten. Dankzij een aangepast motormanagement (chiptuning) werd het vermogen van de 18d verhoogt van 143 naar 171 pk. De 20d steeg van 177 naar 210 pk en de 23d weet voortaan 240 (in plaats van 204) pk op de wielen over te brengen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer
BMW X1 by AC Schnitzer

Zoeken

Merk- & modeldossiers