Tuning & styling

Nieuwe lichtmetalen wielen

Stijlvol nieuw lichtmetaal van AEZ, Dotz en Dezent

Tuning: voor de één het summum van individualisme, voor de andere een belediging tegen autodesigners. Hoe ieder over deze manier van optooiing ook denkt, over één ding zijn we het allemaal eens; het verfraaien van je auto begint bij een set mooie wielen. Hier enkele nieuwe modellen die officieel zijn gepresenteerd tijdens de Essen Motorshow 2009.

Stijlvol nieuw lichtmetaal van AEZ, Dotz en Dezent
AEZ , een fabrikant die qua kwaliteit, afwerking en prijs hoog in de wielenmarkt actief is, presenteert twee nieuwe modellen: de Yacht en de Airblade. De AEZ Yacht is verkrijgbaar in de maten 15, 16 en 17 inch en daarom met name bedoeld voor kleinere tot middelgrote auto’s. Zelf vindt de maker ze erg fraai staan onder bijvoorbeeld een Opel Astra, Volkswagen Golf of Audi A4. Een BMW Z4 zou de Yacht ook niet miststaan en dit komt door het uitgesproken design van het wiel. Hoewel de Yacht niet met gigantische diameters wordt geproduceerd lijken ze optisch groter dan ze in wereklijkheid zijn doordat de vijf spaken helemaal doorlopen in de velgrand. Een 17 inch Yacht-velg lijkt daardoor al gauw een diameter van 18 inch te hebben. En hoe groter het wiel oogt, hoe beter de optisch voortuitgang is het toch altijd? De AEZ Airblade is vast een wiel dat sommigen meteen herkennen, en wel van de Rinspeed iCange. De Airblade is dan ook van dit wielmodel afgeleid en nu te verkrijgen voor de massa. Beschikbare diameters zijn 16, 17 en 18 inch.

Dotz
De wielenspecialist Dotz heeft heel wat te melden voor 2010. Naast een drietal nieuwe wieldesigns (Touge Blaze, Tupac, Freeride Peak) lanceert het merk ook Dotz Custom Finish, een speciaal en uniek programma om het door jou gekozen DOTZ-wiel helemaal eigen te maken. De digitale database www.dotzmag.com bestaat uit twee programma’s. In het "Shop Program" kunnen klanten allerlei wielaccessoires zoals naafcovers, wielbouten, wielstickers uitzoeken om daarna in het “Custom Program” met 2.000 verschillende wielfinishes aan de slag te gaan. De kans dat de door jou samengestelde wielset ook onder iemands z’n auto zijn geschroefd is nihil, dus exclusiviteit is gegarandeerd. Ander nieuws van Dotz is ‘Elements On Ground’. In deze 40 minuten durende film vertelt het Dotz-team over hun passie voor tunen en waarom de tuning scene zo’n grote rol in hun leven speelt. Ook zullen ze hun opgetooide bolides showen die kunnen leiden tot inspiratie voor je eigen trots. Kortom, ‘Elements On Ground’ is een must see voor iedere zelfrespecterende tuningfanaat. De DVD is verkrijgbaar via www.dotzmag.com.

Dezent
Dezent presenteert in Essen hun RG dark, een nieuwe wiel volgens het “cross spoke” design. Jullie herinneren je vast nog wel de bijna legendarische BBS-jes met een soortgelijk ontwerp, tijdloos dus. De Dezent RG Dark is verkrijgbaar als 16, 17 of 18 inch met een gepolijste of een glossy finish. Het wiel is geschikt voor een breed aantal automodellen, maar zal volgens de Dezent in het bijzonder fraai ogen onder een Audi, BMW en Mercedes-Benz. De eigenaren van een Ford Focus, Mazda3 of een Opel Astra moeten vooral de Dezent RI Dark eens bekijken. Het wiel is te leveren met een diameter van 15, 16 en 17 inch en bovendien uitermate geschikt als ‘winterwiel’ vanwege de robuuste en sterke coating welke bestand is tegen vuil en pekel. De afwerking komt er in glossy black lak.

Geïteresseerd in één van deze wielen? Kijk dan nu op Alcar.nl.
Benieuwd hoe ze onder jouw auto staan? Klik dan hier!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Stijlvol nieuw lichtmetaal van AEZ, Dotz en Dezent
Stijlvol nieuw lichtmetaal van AEZ, Dotz en Dezent
Stijlvol nieuw lichtmetaal van AEZ, Dotz en Dezent
Stijlvol nieuw lichtmetaal van AEZ, Dotz en Dezent
Stijlvol nieuw lichtmetaal van AEZ, Dotz en Dezent

Zoeken

Merk- & modeldossiers