Tuning & styling

Standaard X-type niet mooi genoeg?

Standaard X-type niet mooi genoeg?

Het Duitse bedrijf Arden heeft de Jaguar X-type flink onder handen genomen en omgetoverd tot een kanon met veel paarden, spoilers en dikke wielen.

aIn 1976 is de Duitser Jochen Arden begonnen met het ombouwen van Jaguars. Dit is echter uitgegroeid en tegenwoordig is het bedrijf gevestigd in het Duitse Krefeld maar ook in Engeland, Japan en de Verenigde Staten.

Als u de standaard Jaguar X-type niet mooi genoeg vindt kunt u vanaf heden bij Arden terecht om de X-type een andere, sportievere, look mee te geven.

De X-type is het nieuwste type in de Jaguar serie. De auto is betaalbaar voor mensen die anders een BMW of Mercedes zouden kopen. Wanneer je de auto een beetje sportiever wil laten ogen heeft Arden de oplossing. Kom eens langs en ze bouwen je X-type een beetje uit met de daarvoor speciaal ontwikkelde pakketten. 

Zo heeft Arden o.a. een voorbumper met geïntegreerde voorspoiler ontwikkeld. Deze is verkrijgbaar in verschillende soorten. In de voorbumper zijn mistlampen gemonteerd en is een luchthapper opgenomen om de motor van de X-type te voorzien van wat meer koele lucht.

Behalve dat zijn er ook side-skirts leverbaar op de X-type. Aan de achterkant is een subtiel achterspoilertje gemonteerd en de 2 dubbele uitlaatpijpen pronken sierlijk onder de achterbumper.

Voor de X-type zijn tevens een aantal nieuwe lichtmetalen wielen ontwikkeld. Deze zijn verkrijgbaar in 18" en 19".

Naast het gedeelte van de optische tuning heeft Arden ook een pakket ontwikkeld die alles uit de X-type motor haalt wat erin zit. Zo levert de 2.5 liter, na de aanpassing van Arden, maar liefst 230 pk en de 3.0 liter brengt een vermogen van 280 pk op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Standaard X-type niet mooi genoeg?
Redactie
Door Redactie

Zoeken