Tuning & styling

Volvo C30

Meer kruit voor Volvo C30 dankzij Heico Sportiv

Heico Sportiv heeft de Volvo C30 DRIVe onder handen genomen en van extra kruit voorzien zonder daarbij het milieu zwaarder te belasten.

Meer kruit voor Volvo C30 dankzij Heico Sportiv

Wie een opgedirkte Volvo zoekt komt al gauw terecht bij Heico Sportiv, sinds jaar en dag de huistuner van de Zweedse fabrikant. Heico’s laatste project is de onlangs vernieuwde C30 geweest en zie hier het resultaat. De bodykit bestaat onder meer uit aangedikte bumpers, een dakspoiler, 18 of 19 inch lichtmetaal en een speciaal uitlaatsysteem met vier eindpijpen. Een met 30 mm verlaagd onderstel en een sperdifferentieel moeten de wegligging ten goede komen. Alleen al de kleurstelling maakt van de C30 een opvallende, aantrekkelijke verschijning.

Min 2,1 seconden
Het stylingpakket is verkrijgbaar voor alle C30-uitvoeringen, maar hier in het bijzonder gepresenteerd als C30 DRIVe omdat Heico voor deze zuinige en schone dieselmotor extra kruit kan bieden zonder dat dit ten koste gaat van het brandstofverbruik en de uitstoot. Een zorgvuldige herprogrammering van het motormanagement levert de 1.6 liter viercilinder een vermogen van 125 pk op (was 109 pk). Het koppel steeg van 240 naar 280 Nm. De toegenomen power werkt behoorlijk door in de sprint naar honderd. De opgepepte C30 DRIVe voltooid het traject namelijk in 9,2 seconden, een winst van dik twee tellen. Pieken gaat bij 200 km/h en zoals gezegd blijft het brandstofverbruik met 3,9 l/100 km gelijk aan de standaard C30 DRIVe.

C30 T5 
Geïnteresseerden kunnen vanaf het voorjaar van 2010 met hun C30 terecht bij Heico Sportiv. Tegen die tijd liggen er tevens diverse accessoires voor het C30-interieur in de schappen. Oh ja, voordat we het vergeten: Heico laat tussen de regels door ook weten een tuningprogramma voor de C30 T5 gereed te hebben. Het zal de auto een vermogen van 260 pk en 380 Nm opleveren.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer kruit voor Volvo C30 dankzij Heico Sportiv
Meer kruit voor Volvo C30 dankzij Heico Sportiv

Zoeken

Merk- & modeldossiers