Tuning & styling

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD van Abt nog meer GTI

De Volkswagen Golf GTD is terug en dat mogen we weten volgens Abt. De tuner heeft de 2.0 liter TDI nog dichterbij de GTI gebracht door ‘m 190 pk en een koppel van 390 Nm te geven.

Volkswagen Golf GTD van Abt nog meer GTI
De Volkswagen Golf GTD is eigenlijk nauwelijks minder dan een Golf GTI. De uitstraling naar de buitenwereld is nagenoeg hetzelfde en ook qua prestaties zullen beide niet voor elkaar onder doen. Ok, de Golf GTI is weliswaar sneller op de spurt naar honderd (6,9 vs. 8,1 seconden) en de topsnelheid ligt hoger (240 vs. 222 km/h), maar door de hogere trekkracht van de GTD (280 vs. 350 Nm) zal de GTI het erg zwaar krijgen op de tussensprints. En in de praktijk is dit toch het traject waarop het vaakst een beroep wordt gedaan. 

Ssst!
Door de GTD nog een beetje meer pit te geven komen diesel en benzine nog dichter bij elkaar. Enkel een aangepaste motorchip levert de GTD een vermogen van 190 pk en een draaimoment van 390 Nm op. Accelereren naar 100 km/h is dan voortaan in 7,1 seconden gepiept en 230 km/h wordt de maximaal te rijden snelheid. De onderhuidse veranderingen worden bijgestaan door een bodykit rustend op 18 of 19 inch wielen. Sssst, niet verder vertellen dat er ook een Abt Golf GTI is.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf GTD van Abt nog meer GTI

Zoeken

Merk- & modeldossiers