Tuning & styling

Fraiie Brabus outfit voor CLK

Fraiie Brabus outfit voor CLK

Om een Mercedes nog net een tikje fraaier te maken moet je bij Brabus zijn. Zij weten als geen anders hoe je een Mercedes moet tunen en stylen.

Brabus weet als een van de besten hoe je van een Mercedes iets heel fraais kunt maken. Niet dat ze dat nog niet zijn, maar Brabus doet er een schepje bovenop door de auto te onderscheiden van de uitvoeringen die standaard van de band rollen.
Ook voor de CLK wisten ze de nodige aanpassingen te ontwikkelen, en... het resultaat mag er zijn!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen beginnen we bij het topmodel dat Brabus aanbied namelijk de Brabus CLK 6.1. Wanneer de CLK bij Brabus aankomt is het nog een CLK 500 ofwel eentje met een 5.0 liter V8. Zodra deze bij Brabus is geweest rolt de auto naar buiten met een 6.1 liter V8. De motor is door Brabus zo onder handen genomen dat deze dan een vermogen levert van 426 pk en een koppel van 621 Nm. De sprint van 0-100 km/h verloopt in 4.7 seconden en de auto gaat net zo lang door tot de top van 305 km/h bereikt is. Aangezien de standaard teller van Mercedes dit niet redt zet Brabus er een compleet nieuwe teller in die tot 330 km/h loopt.

Natuurlijk is het motorische gedeelte niet het enige wat ze bij Brabus aan de CLK kunnen doen. Iets wat minstens zo belangrijk is, is het uiterlijk vertoon van de auto. Je moet wel kunnen zien dat de auto bij Brabus is geweest. Daarom leveren de Duitsers een serie lichtmetalen velgen in diverse designs, wat varieert van 17 tot 19 inch.

Ook aan bodystyling is gedacht in de vorm van een voorbumper met spoiler, zij-skirts en een sportieve achterbumper. Door die achterbumper steekt een dubbele uitlaat die een prachtige sound laat horen.

Zoals eerder gezegd is de CLK 6.1 het topmodel van de serie. Naast dit topmodel zijn er kits ontwikkeld voor de andere CLK modellen waaronder de CLK 270 CDI en de CLK 320.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fraiie Brabus outfit voor CLK
Fraiie Brabus outfit voor CLK
Redactie
Door Redactie

Zoeken