Tuning & styling

Lambo Gallardo LP560-4 Spyder by Wheelsandmore

Lambo Gallardo LP560-4 Spyder by Wheelsandmore

Optisch heeft de Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder absoluut geen upgrade nodig. Gelukkig zijn de modificaties van Wheelsandmore dan ook voornamelijk onder het koetswerk aangebracht wat de exotische Italiaan 620 pk en 785 Nm oplevert.

De Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder is van zichzelf één brok schoonheid. Althans, dat vinden wij. Iedere aanpassing aan het koetswerk van de Italiaan vinden wij dan ook een doodzonde, hetzij het subtiel blijft. Dan kan de bolide er misschien best nog iets mooier op worden. Of dat voor de Wheelsandmore YalloW - zoals de tuner hun versie noemt - geldt mogen jullie voor jezelf uitmaken, in ieder geval is de Lamborghini-specialist uiterst voorzichtig te werk gegaan wat betreft het optooien van de buitenkant. Alleen een nieuwe set 20 inch lichtmetaal, met daaromheen schoeisel van Dunlop, kan als wijziging aangemerkt worden. Het uitvoeren van de diffuser, de spiegels en de frontsplitter in koolstofvezel kan eigenlijk geen optische verandering worden genoemd, net als de in hoogte verstelbare vering.

Motortuning
Onderhuids zijn de ingrepen radicaler. Wheelsandmore herzag namelijk de ECU van de V10 en plaatste een speciaal, koolstofvezel luchtfilter en een ander uitlaatsysteem. Het resultaat is een vermogensboost die stijgt naar een totaal van 620 pk en een trekkracht van 785 Nm. Normaliter levert de LP560-4 Spyder een vermogen van 560 pk en een koppel van 540 Nm. De winst zit dus voornamelijk in de hoogte van het draaimoment en dat is zeker te merken wanneer je de bolide de sporen geeft. Wheelsandmore geeft geen nieuwe (sprint)cijfers op, maar wij schatten dat er zeker 0,3 seconden van de acceleratietijd van 0-100 km/h afgesnoept is. De YalloW komt daarmee op een tijd van 3,7 seconden. De topsnelheid zal zo’n 330 km/h bedragen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lambo Gallardo LP560-4 Spyder by Wheelsandmore
Lambo Gallardo LP560-4 Spyder by Wheelsandmore
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers