Tuning & styling

Sportec pepert Audi TT RS

Sportec pepert Audi TT RS

De heetste TT ooit is een feit. Zo opende we ons artikel over de Audi TT RS, maar Sportec vond het blijkbaar nog niet heet genoeg en gaf de TT krachtvoer. Het resulteerde in een vermogenstoename van bijna 20%.

Audi introduceerde met de TT RS een geheel nieuwe vijfcilinder motor. De 2.5 TFSI motor levert een vermogen van 340 pk en heeft een koppel van 450 Nm. Ruim genoeg voor de compacte sportwagen, maar onder het motto ‘meer is beter’ gingen de ingenieurs van Sportec opzoek naar verbeteringen.

Bloedsnel
Het resultaat mag er wezen. Door middel van een softwarematige aanpassing in het motormanagement bereikte de tuner een vermogenstoename van bijna 20%. Van de originele 340 pk naar 405 pk. Het maximale koppel steeg naar 545 Nm bij 2.650 toeren per minuut. De toename maakt de TT RS nog sneller. De welbekende sprint van nul naar honderd is in 4.2 seconden gepiept (standaard 4,6 sec) en de topsnelheid ligt ver boven de 250 km/h. Sportec haalt de begrenzer er namelijk graag voor je af! Prijzen voor de upgrade beginnen bij 1.200 pond (ongeveer € 1.380,-).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Sportec pepert Audi TT RS
Sportec pepert Audi TT RS
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers