Tuning & styling

Gemballa waagt zich aan de Porsche Panamera

Gemballa waagt zich aan de Porsche Panamera

Je kon er op wachten dat zelfs een limousine als de Panamera een gewild object voor tuners zou worden. Gemballa doet als eerste een poging en het moet gezegd worden: de Mistale, zoals de tuner hem noemt, is een hele verbetering.

De Panamera valt of staat met de uitvoering waarin ‘ie uit de fabrieken van Porsche komt rollen. Dit ervaarden wij tijdens ons bezoek aan het Porsche Museum in Stuttgart waar de Panamera al in grote getale zijn banden op het openbare asfalt aan het slijten was. Een ‘karige’ uitvoering betekent algauw een evenzo dullig voorkomen. Dus mocht je een Panamera willen bestellen, kies dan zorgvuldig de zichtbare opties. Hetzelfde geldt overigens voor de lakkleur.

Mistrale
Gemballa geeft met hun Mistrale eveneens aan hoe belangrijk het is een Panamera aan te kleden wil je ook een beetje gezien worden in het verkeer. De tuner zet een zeer geslaagde auto neer waarin met name de looks van de achterzijde ons bevallen. De prachtige ‘naverbranders’ van het uitlaatsysteem kennen we natuurlijk van de Carrera GT. Toch is de Mistrale niet ordinair te noemen. Het opgekalefaterde koetswerk is voor een deel opgetrokken uit carbon en de 22 inch wielen werden vervaardigd uit een nog lichtere metaallegering dan aluminium. Opvallend is de lichtbalk tussen de achterlichten, een kenmerk van de Porsche 911 Carrera S-modellen. Of Gemballa ook het motorengamma van de vierdeurs coupé heeft bewerkt is niet duidelijk. Maar Gemballa zou zichzelf niet zijn als het dat niet heeft gedaan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gemballa waagt zich aan de Porsche Panamera
Gemballa waagt zich aan de Porsche Panamera
Gemballa waagt zich aan de Porsche Panamera
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers