Tuning & styling

Klauwen Jaguar XKR Convertible gevijld door Arden

Klauwen Jaguar XKR Convertible gevijld door Arden

Met 510 pk uit een fonkelnieuwe supercharged-V8 is de Jaguar XKR Convertible allesbehalve een snoezig katje. Toch was dit voor Arden niet genoeg en dus ging de vijl erin.

Een geblazen motor is nu eenmaal erg verleidelijk om te tunen. De minste aanpassing (aan het motormanagement) en de krachtbron levert zowaar tientallen pk’s meer. Bij de Jaguar XKR Convertibele resulteerde dit in een winst van 30 pk. Het koppel steeg met 50 Nm. Niet een gigantische sprong voorwaarts, maar de ingreep was dan ook minimaal. In totaliteit levert de achtcilinder van de XKR Convertibele nu 540 pk en 675 Nm. Arden trok voor de goede orde ook de begrenzer eruit en nu moet de bolide in staat dicht in de buurt te komen van de 300 km/h. De snelheidsmeter loopt in ieder geval tot 320 km/h. Daadwerkelijke nieuwe cijfers geeft Arden helaas niet op.

Optische aanpassingen
Om het extra vermogen kracht bij te zetten monteerde de tuner een agressief ogende set 21 inch wielen en paste het, in samenwerking met Bilstein, het onderstel aan. Een verbeterd uitlaatsysteem behoort ook tot de modificaties, evenals de chromen grille en enkele Arden-bagdes.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Klauwen Jaguar XKR Convertible gevijld door Arden
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers