Tuning & styling

MTM vijzelt imago Porsche Cayenne Diesel op

MTM vijzelt imago Porsche Cayenne Diesel op

Laten we één ding uit de wereld helpen. De Porsche Cayenne Diesel is zeker geen slechte auto. Echter als Porsche valt ‘ie enigszins door de mand. In de eerste plaats is dit natuurlijk op het conto van de oliestoker te schrijven, maar ook het vermogen is voor een Porsche niet om naar huis te schrijven. MTM doet een poging het imago van de Cayenne Diesel en dat van Porsche op te vijzelen en komt met een motorupgrade.

De Duiste tuner kan voortaan en als eerste een upgrade voor de 3.0 liter TDI aanbieden. Na de € 125,- kostende en anderhalf uur durende installatie levert de 3.0 liter V6 ineens een meer respectabele hoeveel power van 300 pk (was 240 pk). De motortuning zelf kost € 1.450,-. Het koppel stijgt na de kuur naar 600 Nm en staat volledig ter beschikking tussen 2.500-3.200 tpm. De voormalige maximum trekkracht van 550 Nm was tussen 2.000-2.250 tpm beschikbaar. Kortom, meer koppel over een breder toerenbereik. Dat moet de Cayenne Diesel ongetwijfeld meer ´Porsche-waardig´ maken. Nieuwe acceleratiecijfers en een gewijzigde topsnelheid geeft MTM echter niet op. Opmerkelijk is dat MTM ook een tuningkit levert die het vermogen naar 285 pk brengt. De aanschaf- en montagekosten hiervan zijn even hoog als dat van de 300 pk-module en het koppel bedraagt overigens tevens 600 Nm. Wat de technische verschillen tussenbeide precies zijn is dan ook onduidelijk.

Hoezo de Cayenne Diesel bevat een imagostoornis? Waarom? Wij leggen het je uit in onze rij-impressie met de Cayenne-Diesel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MTM vijzelt imago Porsche Cayenne Diesel op
MTM vijzelt imago Porsche Cayenne Diesel op
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers