Tuning & styling

ABT en MTM upgraden de Audi S4

ABT en MTM upgraden de Audi S4

Alsof een standaard Audi S4 met zijn drie liter V6 nog niet genoeg vermogen levert. Twee Duitse tuners komen beiden met een eigen powerkit voor de S4. Daarnaast hebben ze ook nog een aantal andere leuke extra´s voor de S4.

Allereerst de standaard Audi S4. Met een drie liter V6 met compressor in het vooronder is dit geen langzame auto te noemen. Het vermogen van 333 pk stuwt de vierdeurs Audi in 5,1 seconden naar de honderd en bezorgt hem een topsnelheid van 250 km/h. Begrensd welles waar.

ABT Sportsline
In de paarse hoek staat de ABT S4. De tuner uit Kempten weet middels een wijziging in het motormanagement een vermogenswinst van 102 pk uit het blok te slepen. Dit brengt het totaal naar 435 pk. Het koppel steeg van 440 naar 520 Nm door de ingreep. Door de powerupgrade schiet de ABT S4 in 4,6 seconden naar de honderd kilometer per uur. De topsnelheid ligt op een onbegrensde 282 km/h.

MTM
De tweede uitdager vinden we in de witte hoek. De eveneens Duitse tuner MTM verhoogt het vermogen naar 431 pk. Het koppel groeide ook fors naar een maximum van 515 Nm. Na de behandeling accelereert de MTM S4 even snel als de ABT S4 naar de honderd kilometer per uur. De topsnelheid is met 280 km/h iets lager.

Vier uitlaten en dikke wielen
Naar technische wijzigingen bieden beide tuners ook optische veranderingen aan. De beide tuners hebben een sportief uitlaatsysteem met vier uitlaten in hun assortiment. Daarnaast biedt ABT een aantal lichtmetalen wielen aan in de maten 18, 19 en 20 inch. MTM levert haar lichtmetaal alleen op 19 inch, maar biedt ook een setje Brembo remmen en een verlaagd onderstel aan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
ABT en MTM upgraden de Audi S4
ABT en MTM upgraden de Audi S4
ABT en MTM upgraden de Audi S4
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers