Tuning & styling

Caractere doet Audi Q5

Caractere doet Audi Q5

Na de heftige bodykit van Caractere voor de Q5 presenteert Caractere nu een subtiel exemplaar. En die past toch vele malen beter bij de Duitse SUV.

In tegenstelling tot die van Abt is de stylingkit van Caractere duidelijk een stuk minder schreeuwerig. Opvallend is de Q5 van de Belgen alsnog met zijn gapende luchtinlaten in de voorbumper, behoorlijke dakspoiler en diffuser met geïntegreerde eindpijpen aan de achterzijde. Origineel is Caractere misschien niet, het blijft er smakelijk uitzien. ´Never change a winning team´ zullen ze hebben gedacht.

Ook voor Q5 S-line
Het front is overigens zonder aanpassingen te monteren op de van zichzelf al aangename Q5 S-line. Voor het spoilerwerk aan de achterzijde geldt dat echter niet. Daar blijft het fabrieksmateriaal de kont sieren. Eigenlijk hebben Q5 S-line-rijders niets in Werbomont te zoeken, want motortuning voor de Q5 levert de aldaar gevestigde tuner niet. Tot slot nog even het lichtmetaal. Die zijn zoals we van Caractere gewend zijn van het type CW1 en zijn leverbaar in 18, 19, 20 en 22 inch. Indien gewenst kunnen kopers eventueel nog de spoorbreedte van hun Q5 laten verbreden. Het geheel komt dan nog een tikkeltje dikker uit de verf. En inderdaad, deze spoorverbreders zijn tevens te monteren op een S-line. Misschien toch maar even naar Zuid-Oost België afreizen? Voor de motortuning kan dan altijd nog bij Abt geshopt worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Caractere doet Audi Q5
Caractere doet Audi Q5
Caractere doet Audi Q5
Caractere doet Audi Q5
Caractere doet Audi Q5
Caractere doet Audi Q5
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers