Tuning & styling

Viper onder handen genomen door Startech

Viper onder handen genomen door Startech

De Dodge Viper is door Startech grondig onder handen genomen. Een Viper is al alles behalve standaard maar toch wist Startech er een nog exclusievere auto van te maken.

Startech (onderdeel van het Duitse Brabus) heeft zich uitgeleefd op de Dodge Viper SRT-10.  Helaas is het tot nu toe slechts uiterlijk vertoon. Men is nog bezig met de ontwikkeling van een performance kit die de 8.3 liter V10, die normaal een vermogen van 506 pk levert, nog krachtiger moet maken.

Om te beginnen is de voorspoiler voorzien van een extra ´lip´. Hierdoor heeft de auto nog meer neerwaartse druk bij hogere snelheden wat er weer voor zorgt dat de rechtuitstabiliteit beter is.

Kijken we naar de zijkant van de auto dan vallen de lichtmetalen velgen meteen op. Deze Startech Monostar V-spaak velgen worden geleverd in de maat 11Jx20 met 285/30 ZR20 banden op de voorwielen en achter 13.5Jx20 met 345/25 ZR20 banden. Deze banden zijn speciaal voor Startech ontwikkeld door Pirelli. Achter deze enorme velgen is flink wat ruimte om een paar goede remmen kwijt te kunnen. Startech heeft daar dan ook geen gras over laten groeien en meteen een set goede remmen ontwikkeld. Deze schijven zijn flink groot namelijk 405 mm vóór en 355 mm achter. De Startech Dodge Viper is hierdoor uitermate geschikt voor gebruik op het circuit.

De speciale sportvering is in hoogte verstelbaar. De Viper is hierdoor 20 mm in hoogte te verstellen en daardoor aan de passen aan de wens van de bestuurder.

Behalve de buitenkant van de auto is ook interieur niet standaard gebleven. Speciaal voor de Viper heeft Startech een uitgebreide lijn met accessoires zoals een handremgreep uitgevoerd in aluminium, een middenconsole van carbon, aluminium pedalen en een geïntegreerd navigatiesysteem van VDO Dayton. Daarnaast is het mogelijk om de bekleding van het interieur geheel aan je eigen wens te laten samenstellen. Elke gewenste kleur is mogelijk. Bovendien kun je kiezen voor leer, een combinatie van leer en alcantra of een andere combinatie naar keuze.

Indien je over de kop slaat wordt je beschermt door twee roll-overs die eveneens zijn ontwikkeld bij Startech. Dit geeft de roadster een nog exclusievere uitstraling. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Viper onder handen genomen door Startech
Redactie
Door Redactie

Zoeken