Tuning & styling

Carlsson CK20: Mercedes SLK 200 met 195 pk!

Carlsson CK20: Mercedes SLK 200 met 195 pk!

Carlsson geeft aan dat de Mercedes SLK een prima basis is voor de doorontwikkeling van een Carlsson model. Hij stuurt direct, heeft een prachtige wegligging is kan als een kart gereden worden maar is bovendien ook comfortabel. Carlsson pastte de auto daarom aan!

Standaard al niet slecht bedeeld
Dat de SLK 200 Kompressor geen slecht bedeelde auto is hebben wij aan de lijve ondervonden tijdens een grondige rij-impressie (zie ook rij-impressies). Hij stuurt strak, licht lekker laag en vast op de weg en heeft een krachtige motor die door de compressor lekker veel vermogen levert. Carlsson wist echt zeker dat dat nog beter kon en daarom werd de SLK 200 Kompressor onder handen genomen en is deze Carlsson CK20 het resultaat.
 
Meer vermogen dankzij aanpassingen aan de compressor
Carlsson levert een motortuning kit voor de SLK 200 Kompressor. Tussen haakjes in de tekst staan de standaard cijfers) Deze kit schroeft het vermogen van de SLK heel gemakkelijk op tot 195 pk (163 pk) door slechts een simpele aanpassingen aan de compressor. Het koppel stijgt hierdoor naar 270 Nm (240 Nm). Om te horen dat het niet om een standaard SLK gaat monteert Carlsson tevens een sportuitlaat die voor een zware brom zorgt.
 
Acceleratie behoorlijk sneller
Leuk al die cijfers maar wat levert het op in de praktijk? Behalve dat de motor een stukje soepeler is geworden en al bij lagere toerentallen meer vermogen beschikbaar is, is de CK20 ook een stuk sneller dan de SLK 200. Zo verloopt de sprint naar 100 km/h in 6,7 seconden (7,9 sec) en dat is ruim 1,3 seconden sneller dan de SLK 200.
 
Sportonderstel en dikke wielen
Betere prestaties van de motor? Daar hoort ook een ander onderstel bij. Daarom monteert Carlsson speciale sportvering onder de CK20. Deze halen de CK20 niet alleen 30 mm dichter bij het asfalt maar zorgen ook nog eens voor een betere wegligging en bochtengedrag. Dikke wielen (18 inch) met banden zorgen voor het uiterlijk vertoon en vullen de wielkasten helemaal op met voor 225/40 banden en achter 255/35.
 
Mooi van buiten, mooi van binnen!
Het oog wil ook wat en dat begrijpen ze bij Carlsson maar al te goed. De leverbare bodykit voor de SLK bestaat uit diverse onderdelen waaronder een voorbumper met extra grote luchtinlaten en Xenon-mistlampen, zij-skirts, achterspoiler en een diffusor onder de achterbumper. In het interieur zal het leer de overhand hebben en de rollbars zijn gemaakt van RVS. Alles ziet er prima verzorgd uit en dat kenmerkt Carlsson!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Carlsson CK20: Mercedes SLK 200 met 195 pk!
Carlsson CK20: Mercedes SLK 200 met 195 pk!
Redactie
Door Redactie

Zoeken