Tuning & styling

Het wachten waard: KTM by MTM

Het wachten waard: KTM by MTM

Maandenlang beloofde MTM ons een powerkit voor de spectaculaire KTM X-Bow. Het duurde en duurde, maar nu heeft de tuner het project dan eindelijk afgerond. Het was het wachten meer dan waard. Het resultaat: 318 pk en 415 Nm!

Wij weten hoe het is om op stap te gaan met een ‘normale’ KTM X-Bow. De 240 pk´s die achterin je nek hijgen lanceren je in 3,9 seconden richting de horizon die 100 km/h heet. Met de wind vol in het gelaat is het een ervaring van unieke proporties. Dat is de KTM X-Bow. MTM dacht hier net zo over. Maar het kan altijd beter en sneller, nietwaar? En daarom ontwikkelde de Duitse tuner een powerkit die de KTM een boost van maar liefst 318 pk en 415 Nm geeft. Wij schatten dat de excentrieke X-Bow hiermee in ongeveer 3,0 seconden naar de 100 km/h sprint. De topsnelheid stijgt naar zo’n 240 km/h.

Modificaties
Het toegenomen vermogen werd uit de 2.0 liter TFSI geperst door een flink aantal aanpassingen. Een sportluchtfilter laat de turbomotor beter ademen en zorgt bovendien voor een ietwat diepere sound. Vervangen werd ook de Audi-turbo. Een exemplaar uit de eigen schappen van MTM kwam ervoor in de plaats, terwijl andere brandstofinjectoren het benzine/luchtmengsel optimaliseren. Allemaal ingrepen die elke mogelijke pk uit de tweeliter weet te persen. Tot slot werden de parameters van het motormanagement aangepast en het inlaat- en uitlaatsysteem compleet vernieuwd. De laatste mond zich uit in vier dikke pijpen. Het moet gezegd worden: de vier pijpen smoelen een stuk mooier dan de standaard uitlaatbox.

Snelheid heeft zijn prijs
De ingreep is niet goedkoop. MTM vraagt in Duitsland € 7.310,- voor de motorupgrade. Daar komen ook nog de installatiewerkzaamheden van € 1.250,- bij. Bovendien is de X-Bow na deze behandeling nog niet voorzien van het nieuwe uitlaatsysteem. Dat vergt nog eens een investering van € 3.758,- (inclusief montage). Kortom, het complete plaatje kost ruim twaalf duizend euro. Daarentegen bezit je niet alleen iets unieks, ook menig hypersportwagen geniet mee van die glimmende uitlaatstukken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Het wachten waard: KTM by MTM
Het wachten waard: KTM by MTM
Het wachten waard: KTM by MTM
Het wachten waard: KTM by MTM
Redactie
Door Redactie

Zoeken