Tuning & styling

Performance kit voor Aston Martin 4.3 V8 Vantage

Performance kit voor Aston Martin 4.3 V8 Vantage

Bij de vernieuwde Aston Martin V8 Vantage werd de achtcilinder opgeboord naar een inhoud van 4.7 liter. Hierdoor kreeg het een flinke dosis aan vermogen meer. Aston Martin biedt nu een performance kit aan voor klanten van een ‘oude’ V8 Vantage. Zodoende krijgt deze ook iets meer power.

Vanaf eind dit jaar is de vernieuwde Aston Martin V8 Vantage te verkrijgen. Degene die vanaf dan een V8 Vantage bestelt krijgt een 4.7 liter V8 in het vooronder die 420 pk en 470 Nm levert. Het pre-facelift model moet het nog doen met een 4.3 liter metend blok met 385 pk en 410 Nm. Een forse vermogensstijging die rijders van het ‘oude’ model niet in de koude kleren is gaan zitten. Aston Martin is zich hiervan bewust en komt deze eigenaren enigszins tegemoet met een performance kit voor de 4.3 liter V8 Vantage

Minimaal merkbaar
Klanten met een 4.3 liter V8 Vantage beschikken na de upgradebehandeling over 400 pk en 420 Nm koppel. Echt merkbaar zal deze vermogenswinst niet zijn. Van de sprint naar honderd wordt hooguit 0,1 seconde afgesnoept (standaard 5,0 seconden). De topsnelheid stijgt eveneens marginaal naar zo’n 284 km/h (was 280 km/h).

Sport Pack
Merkbaar (lees: zichtbaar) is wel het optionele Sport Pack voor de V8 Vantage met 4.3 liter krachtbron. Sinds de introductie ervan (begin 2008) wordt het door de helft van de nieuwe V8 Vantage klanten besteld. Het Sport Pack omvat een set nieuwe veren in combinatie met Bilstein-schokdempers die de wegligging van de sportwagen naar een hoger niveau tillen. En de aluminium 5-spaaks wielen maken de Vantage net even wat sportiever, hoewel het standaard lichtmetaal ook niet verkeerd staat.


Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Performance kit voor Aston Martin 4.3 V8 Vantage
Redactie
Door Redactie

Zoeken