Tuning & styling

MINI nog begeerlijker dankzij Hamann

MINI nog begeerlijker dankzij Hamann

Hamann lanceert een nieuw tuningsprogramma voor de MINI Cooper (model R56). Zowel de hatchback als de stationwagon Clubman kunnen worden voorzien van een bodykit en/of een oppepper voor de motor.

Wat is de MINI toch een heerlijk ogend karretje. Misschien wel de best gereïncarneerde auto van het afgelopen decennia. Zowel de originele als de huidige New MINI is een regelrechte klassieker. Hamann doet er nog eens een schepje bovenop en maakt de MINI nog begeerlijker. Het geheel komt nog beter uit de verf. Althans, dat vinden wij.

Bewegingsdrang
Op de afbeeldingen is voornamelijk de hatchback van alle kanten te bewonderen. Echter is het tuningprogramma van Hamann beschikbaar voor zowel de MINI Cooper als de MINI Clubman. De markante bodykit tovert het tamelijk milde trendy design om tot een uit de kluiten gewassen krachtpatser. Je ziet aan alles dat de Hamman MINI het liefst wil bewegen. Stilstaan is slecht voor het Hamann-imago. De 18 inch HM EVO-wielen zijn glanzend zwart afgewerkt in combinatie met een diamantachtige finish. Ze zijn geheel uit één stuk vervaardigd en matchen uitstekend bij de parelwit gespoten carrosserie. De donkerkleurige raamstijlen zorgen voor extra contrast. Verder is er keuze uit twee verlagingkits. De ene verlaagt de MINI met 30 mm, de luxe variant kan naar smaak worden afgesteld met een maximale verlaging van 50 mm.

Anabolenslikker
De uiterlijke verschijning moet natuurlijk in verhouding staan tot de prestaties. Daarom kun je bij Hamann ook terecht voor motortuning. De MINI Cooper D levert een standaard vermogen van 110 pk en 240 Nm. Hamann voegt hier 26 pk aan toe. Het totale koppel stijgt naar een hoogte van 300 Nm. De benzinevariant Cooper S levert na een kuurtje 204 pk bij 5.500 tpm. Het koppel van 300 Nm is over een breed toerenbereik van 1.600 - 5.000 tpm beschikbaar. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h wordt zo met 0,5 seconden versneld. In 6,6 seconden is de sprint dan ook voltooid. De topsnelheid van deze Hamann Cooper S bedraagt 230 km/h. Het echte feest is gereserveerd voor de Cooper S SPORTKIT CS 230. Zoals de naam al doet vermoeden heeft Hamann nog meer aangepast aan deze auto. Alle winsten van het motorvermogen worden gerealiseerd door het aanpassen van de motorunit. De CS 230 beschikt daarnaast nog over een betere koeler voor de supercharger en een speciaal uitlaatsysteem. Met 230 pk bij 6.600 tpm steekt de Hamann CS 230 zelfs de MINI John Cooper Works naar de kroon. Het koppel van 330 Nm is zelfs 70 Nm hoger dan de versie van MINI’s huistuner. De topsnelheid is vastgesteld op 238 km/h.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MINI nog begeerlijker dankzij Hamann
MINI nog begeerlijker dankzij Hamann
MINI nog begeerlijker dankzij Hamann
MINI nog begeerlijker dankzij Hamann
MINI nog begeerlijker dankzij Hamann
MINI nog begeerlijker dankzij Hamann
MINI nog begeerlijker dankzij Hamann
Redactie
Door Redactie

Zoeken