Tuning & styling

Pepkuur Volkswagen Passat CC dankzij Abt

Pepkuur Volkswagen Passat CC dankzij Abt

De benzineversies van de Volkswagen Passat CC krijgen meer vermogen dankzij ABT Sportline. Wie een dieselvariant heeft moet nog even wachten. Die volgen later.

Wie onlangs z’n nieuwe Passat CC ophaalde bij de dealer, kan naar het Duitse Kempten afreizen voor een vermogensboost. De bekende VAG-tuner ABT Sportsline brengt dan door middel van een vermogenskit het vermogen van de 1.8 liter TSI-motor naar 200 pk. Af-fabriek levert deze motor 160 pk. Het vermogen van de 2.0 liter TSI stijgt met 40 pk nadat de aanpassingen zijn verricht. Met 240 pk moet de Passat CC vervolgens een stuk vlotter uit de startblokken komen.

Wachten bij diesel
Wie een diesel in het vooronder heeft moet nog even geduld hebben. Op korte termijn zal ABT ook een powerkit voor de 2.0 liter TDI leveren. De 140 pk-versie krijgt er na een kuurtje dan 30 pk bij. Terwijl de 170 pk-variant met 190 pk weer wegrijdt uit Kempten.

Exterieur overgeslagen
Op de AR en BR lichtmetalen wielen en een verlagingset na, heeft ABT de Passat CC niet aan de buitenzijde aangepakt. Het is ABT alleen maar te doen om een comfortabele coupé tot een sportieve coupé om te dopen, aldus directeur Hans-Jürgen Abt. De kits zijn behalve rechtstreeks bij Abt ook via de Volkswagen-dealer leverbaar. De garantie blijft daarbij behouden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Pepkuur Volkswagen Passat CC dankzij Abt
Pepkuur Volkswagen Passat CC dankzij Abt
Redactie
Door Redactie

Zoeken