Tuning & styling

BMW X5 flink bewerkt door Hartge

BMW X5 flink bewerkt door Hartge

De Duitse tuner Hartge heeft de BMW X5 flink te grazen genomen. Opvallend is het zeker, maar of het uiterlijk van de X5 er beter is geworden? Over smaak valt niet te twisten.

Hartge is heftig tekeer gegaan met de originele voor- en achterbumper. Deze zijn compleet vervangen door geheel nieuw kunststof. De immense 22 inch lichtmetalen wielen - met extra breed rubber in de maximale bandenmaat 285/30 R22 vóór en 335/25 R22 achter - zijn iets verder naar buiten gezet voor een agressievere look. Zij-skirts zorgen ervoor dat de voor- en achterkant enigszins bij elkaar passen. Het exterieure optiepakket is niet leverbaar indien je in bezit bent van een X5 met een origineel BMW M-sportpakket. En de achterbumper wordt uitsluitend gemonteerd als je het RVS-uitlaateindstuk erbij koopt. Eventueel zijn er ook nog buitenspiegels van carbon verkrijgbaar.

Motorisch
Motorisch kan de klant ook het één en ander laten aanpassen. Een gewijzigde chip zorgt voor een extra boost van 40 pk ten opzichte van de standaard 235 pk die de dieselstokende 3.0d uit de X5 levert. Het koppel stijgt naar een waarde van 598 Nm. Het echte geweld is voor de 3.0sd-motor. Deze motor levert, nadat de chip is aangepast door Hartge, 328 pk en een indrukwekkend koppel van maar liefst 675 Nm. De begrensde topsnelheid van BMW wordt bij het wijzigen van de chip direct verwijderd. Een nieuwe topsnelheid geeft Hartge niet vrij, maar wij verwachten dat de Hartge X5 de 250 km/h ver voorbij gaat. Hartge waarschuwt de klant vervolgens wel op de snelheidsindex van de banden te letten. Het rubber moet bij deze snelheden natuurlijk wel alles in goede banen kunnen leiden.

Veel mogelijkheden
Het sportieve karakter van de X5 wordt letterlijk verstevigd door een 30 mm verlagingset. Om het interieur eveneens te verfraaien, heeft Hartge schappen vol liggen met accessoires als sportsturen met carbondelen, aluminium pedalen, snelheidsmeters die reiken tot en met 300 km/h en andere opties waarmee je je X5 helemaal eigen kunt maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X5 flink bewerkt door Hartge
BMW X5 flink bewerkt door Hartge
BMW X5 flink bewerkt door Hartge
BMW X5 flink bewerkt door Hartge
Redactie
Door Redactie

Zoeken