Tuning & styling

AC Schnitzer BMW 135i Coupé met 360 pk

AC Schnitzer BMW 135i Coupé met 360 pk

AC Schnitzer weet de BMW 1-serie Coupé (135i Coupé) tot ongekende hoogte te brengen. De compacte Coupé uit Beieren krijgt dankzij een flinke pepkuur de beschikking over niet minder dan 360 pk. En daarmee is de 1-serie Coupé ineens een wel heel sportief rij-ijzer.

Tijdens onze eerste rij-impressie met de BMW 135i Coupé konden wij al concluderen dat je aan vermogen nimmer tekort hebt. De 1-serie Coupé is voor menig liefhebber van sportieve ritjes een prima reisgenoot. Maar het kan altijd beter en sportiever vinden de tuners. AC Schnitzer heeft dat ook gedacht en maakt van de woord een daad met de presentatie van de AC Schnitzer ACS1 3.5i.

360 pk sterke zescilinder
Het meest opvallende nieuws vinden we onder de motorkap. De 3.0 liter zescilinder bi-turbo motor werd door de tuner namelijk nog verder geoptimaliseerd. Het vermogen steeg van 306 naar 360 pk en het koppel werd met 50 Nm verhoogt tot 450 Nm. Dat alles moet het mogelijk maken om met de 1-serie Coupé in minder dan 5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 300 km/h. Om dit alles in goede banen te leiden is het onderstel aangepast aan het toegenomen vermogen.
Bodykit
Om te voorkomen dat de auto een wolf in schaapskleren wordt heeft AC Schnitzer een complete bodykit ontworpen en ontwikkeld. Aan de voorzijde zien we een aangepaste voorspoiler die op de originele bumper kan worden gemonteerd. Bovendien is de onderste luchtinlaat voorzien van horizontale en verticale spijlen en zien we van opzij een setje skirts. Aan de achterzijde zien we behalve de gewijzigde bumper ook een forse spoiler op de kofferklep. Het plaatje wordt compleet dankzij de subtiele spoiler op de achterruit en de vele lichtmetalen wielen (tot 19 inch) die AC Schnitzer levert. Wie dat wenst kan ook het interieur voorzien van enkele sportieve details in de vorm van carbon inleg op het dashboard en een sportstuurwiel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
AC Schnitzer BMW 135i Coupé met 360 pk
AC Schnitzer BMW 135i Coupé met 360 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken