Tuning & styling

Brabus verfijnt Mercedes C-klasse Estate

Brabus verfijnt Mercedes C-klasse Estate

De Mercedes C-klasse Estate kan door Brabus in een sportiever jasje worden gestoken. De tuner levert onder meer een uitgebreid motortuningprogramma voor de nieuwe C-klasse Estate. Bovendien zijn er diverse lichtmetalen wielen, een aangepast onderstel en een op maat gemaakt interieur voor de nieuwe stationwagon van Mercedes.

Direct zichtbaar is het aangepaste front. We zien niet alleen een nieuwe grille, maar ook een gewijzigde voorbumper. Deze is voorzien van vier mistlampen en heeft zijn vorm gekregen in de windtunnel. Brabus heeft naar eigen zeggen dan ook veel aandacht besteed aan de aerodynamica en niet alleen aan een sportiever aanzien. Van opzij zien we zijskrits die de auto optisch lager doen lijken. In deze skirts integreert Brabus LED-lapjes die gaan branden zodra de auto wordt ontgrendeld. Aan de achterzijde wordt het geheel afgerond. Een subtiele spoiler op de achterklep en een diffusor onder de bumper zorgen eveneens voor een sportiever aangezicht. Het compleet op maat gemaakte uitlaatsysteem zorgt daarbij voor de finishing touch.

Motortuning
Het is echter niet alleen maar optische tuning. Ook onderhuids kan Brabus het nodige aanpassen. Dat begint al bij de dieselmotoren. Zo is de C 200 CDI te voorzien van 39 pk extra, beschikt de C 220 CDI na een bezoek aan Brabus over 50 pk meer en weet de tuner de C 320 CDI met 48 pk op te peppen. De C 280 en C 350 kunnen worden voorzien van de Brabus 4.0 V6 benzinemotor. Deze motor ontwikkelt een vermogen van 332 pk en een koppel van 420 Nm. Daarmee weet de C-klasse Estate in slechts 5,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 275 km/h te bereiken.

Velgen en onderstel
Dat alles moet natuurlijk wel in goede banen worden geleid. Ten eerste kan Brabus dan ook lichtmetalen wielen monteren in 17, 18 of 19 inch diameter. Uiteraard zijn de daarbij behorende banden op het toegenomen vermogen aangepast. Het onderstel kan verder worden aangepast met andere veren en dempers en het remsysteem kan eveneens worden vervangen. Brabus tovert de C-klasse Estate daarmee om in een lekker sportieve stationwagon.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brabus verfijnt Mercedes C-klasse Estate
Redactie
Door Redactie

Zoeken