Tuning & styling

Mercedes C-klasse Estate by Carlsson

Mercedes C-klasse Estate by Carlsson

Carlsson tilt de Mercedes C-klasse Estate naar een sportiever plan. De tuner heeft naast een uitgebreide en exclusieve bodykit ook een uitgebreid tuningsprogramma ontwikkeld. De Mercedes C-klasse Estate krijgt dankzij Carlsson een sportiever aanzien.

Ten opzichte van zijn voorganger is de basis van de nieuwe C-klasse Estate een stuk dynamischer. En dat moet de vele Duitse tuners goed doen. De auto vormt namelijk een prima uitgangspunt voor een lekker sportief ogende stationwagon. Carlsson heeft dan ook een uitgebreid pakket aan accessoires voor de C-klasse Estate ontwikkeld.

Bodykit
Aan de voorzijde springt de gewijzigde grille met het prominent aanwezige Carlsson-logo direct in het oog. Daaronder zien we een gewijzigde bumper met opvallende voorspoiler. De dubbele mistlampen en het gaas in de luchtinlaat maken het plaatje compleet. Aan de zijkant zien we behalve de zijskirts ook forse lichtmetalen wielen. Carlsson levert onder meer de Brilliant Edition wielen met een afmeting van 19 inch. De daarbij passende banden meten vóór 225/35 en achter 255/30. Aan de achterzijde is het niet alleen de achterspoiler die de aandacht trekt, maar ook de bumper met diffusor springt in het oog. De vier chromen uitlaatpijpen zorgen voor een heerlijke sound en ronden het geheel af.

Motortuning
Het motorengamma van de C-klasse Estate krijgt dankzij Carlsson extra kracht. De CK35 Performance Kit weet de 3.5 liter V6 te tunen tot een vermogen van 295 pk en een koppel van 385 Nm. De topsnelheid van de C 350 stijgt daardoor tot 270 km/h en de 0-100 km/h springt wordt in slechts 6 seconden afgelegd. Ook de diesels zijn fors krachtiger. Zo is de C 220 CDI dankzij de C-Tronic C22 tuningskit maar liefst 34 pk krachtiger. Dat betekent dat de motor een vermogen van 204 pk (standaard 170 pk) en een koppel van 480 Nm (standaard 400 Nm) levert. De C 320 CDI brengt niet minder dan 269 pk en 612(!) Nm over op de wielen. Ten opzichte van de standaard 224 pk is dat absoluut een forse winst. En om al het vermogen in goede banen te leiden kan Carlsson tevens het onderstel aanpassen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes C-klasse Estate by Carlsson
Redactie
Door Redactie

Zoeken