Tuning & styling

Lamborghini Murciélago met BF Performance GT-kit

Lamborghini Murciélago met BF Performance GT-kit

BF Performance heeft de Lamborghini Murciélago naar een nog sportiever niveau getild. De GT-kit maakt de Murciélago tot een look-a-like GT-monster. Vooral wanneer de carrosserie in het wit gespoten is en de onderdelen in carbon zijn uitgevoerd maakt het de Murciélago ultrasportief.

BF Performance is één van de weinig tuners die zich aan Lamborghini´s durft te ´vergrijpen´. Maar de Duitse tuner doet het wel met succes. Zo werd ook de Murciélago LP640 opnieuw onder de loep genomen. Daarbij hadden de ontwerpers het idee om de GT-auto van Lamborghini te vertalen naar een ontwerp voor het productiemodel. Het resultaat is een GT-bodykit. Aan de voorzijde bestaat deze uit een verstelbare voorspoiler die voor meer downforce moet zorgen. Aan de achterzijde zien we behalve een spoiler ook een forse diffusor. De zijskirts bepalen het beeld van opzij en ook de 19 inch (vóór) en 21 inch (achter) lichtmetalen wielen zijn beeldbepalend. Alle onderdelen zijn gemaakt van carbon en dat is naar wens van de klant ook zichtbaar te maken. Wie dat minder mooi vindt kan de delen in kleur laten spuiten.

660 pk
Het interieur is eveneens voorzien van diverse carbon elementen. Bovendien is er een compleet nieuw audiosysteem gemonteerd. Dat zal echter overbodig zijn, want de machtige V12 produceert al een indrukwekkend geluid waar zelfs de beste muziek niet tegenop kan. Overigens heeft BF Performance de krachtbron verder weten te tunen. De motor levert nu een vermogen van 660 pk in plaats van de standaard 640 pk. Alle kleine beetjes helpen moeten we maar denken…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lamborghini Murciélago met BF Performance GT-kit
Redactie
Door Redactie

Zoeken