Tuning & styling

AC Schnitzer maakt BMW X5 extra sportief

AC Schnitzer maakt BMW X5 extra sportief

AC Schnitzer heeft de BMW X5 een sportiever tintje meegegeven. Zo is het exterieur voorzien van een bodykit en zien we in het interieur diverse sportieve details. Behalve de optische tuning zien we ook een krachtiger dieselmotor en een op de Nürburgring afgesteld onderstel.

De BMW X5 staat bekend als de sportiefste SUV in zijn segment. BMW spreekt zelf dan ook liever van een Sports Activity Vehicle (SAV). AC Schnitzer tilt het sportieve niveau van de X5 naar een nog hoger plan. Direct in het oog springend is de sportieve voorbumper die ver naar beneden is doorgetrokken. Aan de achterzijde zien we een op de achterbumper gemonteerde skirt en een paar schitterende uitlaatpijpen. Van opzij springen de skirts in het oog, maar ook de 22 inch lichtmetalen wielen mogen gezien worden. Het interieur is niet alleen voorzien van een 3-spaaks sportstuurwiel en een setje aluminium pedalen, maar ook diverse aluminium en carbon elementen benadrukken de sportieve ambiance.

Afstemming op de Nürburgring
De topdiesel van het gamma werd door AC Schnitzer voorzien van een vermogensboost. De 3.0 liter zes-in-lijn dieselmotor levert standaard een vermogen van 235 pk, maar AC Schnitzer weet er 265 pk’s uit te persen. Bovendien ligt het koppel op een indrukwekkende 500 Nm. Tot slot werd het onderstel nóg sportiever afgesteld. AC Schnitzer monteert naar wens dan ook een sportonderstel waarbij de afstemming op de Nürburgring heeft plaatsgevonden. Het al sportieve onderstel van de fabrieks-X5 is hierdoor nog dynamischer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
AC Schnitzer maakt BMW X5 extra sportief
AC Schnitzer maakt BMW X5 extra sportief
AC Schnitzer maakt BMW X5 extra sportief
Redactie
Door Redactie

Zoeken