Tuning & styling

Volkswagen Golf V tuning van Oettinger

Volkswagen Golf V tuning van Oettinger

De Volkswagen Golf is een geliefd tuning object. Tuner Oettinger weet dat ook en nam de Golf V 2.0 TDI onder handen met o.a. chiptuning Het resultaat: 37 pk meer en een snelle acceleratie!

Oettinger is misschien wel de bekendste tuner van Volkswagen modellen. Al tientallen jaren houdt het Duitse bedrijf zich bezig met het verfraaien en met name met het sneller maken van de auto’s uit Wolfsburg. Komt er een nieuw model dan is Oettinger er als de klippen bij om de auto nog sneller te maken en de wegligging en rij-eigenschappen flink te verbeteren.
 
De Golf V is ook bij Oettinger grondig bestudeerd en getuned (chiptuning). Het 2.0 TDI blok dat standaard al 140 pk levert werd verder opgeschroeft tot 177 pk. Al bij 2.000 tpm bereikt de motor zijn maximale koppel van 380 Nm. Dat de Golf V van Oettinger sneller is dan de fabrieksversie moge duidelijk zijn. De sprint naar 100 km/h wordt afgelegd in 8 seconden waar de fabriekversie het in 9.3 seconden doet.
 
Voor een verbeterde wegligging zorgt een verlagingskit. Wie een ander ook wil laten zien dat zijn auto niet standaard is kan Oettinger meer leveren dan alleen tuning. Zo is er voor de Golf V ook een speciale set lichtmetalen velgen, een sportuitlaat en opvallende geventileerde Porsche schijfremmen die niet alleen uiterlijk vertoon zijn maar ook enorm hard remmen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf V tuning van Oettinger
Volkswagen Golf V tuning van Oettinger
Redactie
Door Redactie

Zoeken