Tuning & styling

Carlsonn bereikt 700 pk grens met CK65

Carlsonn bereikt 700 pk grens met CK65

Carlsson introduceert een monster van een wagen. De normale CL600 is al geen watje, maar wat de heren van Carlsson met deze motor uitgehaald heeft is onvoorstelbaar. Het vermogen komt bij de Rocket van Brabus in de buurt.

In deze kleurstelling valt de wagen goed op. De agressieve bodykit doet hier nog een schepje bovenop. Maar de - grotendeels van carbon gemaakte - spoilers zijn er niet alleen voor de sier. Ze moeten de auto stabieler maken op hoge snelheden. Voor de binnenkant is Etienne Aigner verantwoordelijk. Deze tassenontwerper voorziet de auto van een chique interieur met leer en alcantara.

700 pk!
De Carlsonn Aigner CK65 ‘Eau Rouge’ is gebaseerd op de Mercedes CL600 die standaard 517 pk levert. Op zich niet verkeerd, maar het kan altijd beter moet Carlsson gedacht hebben. Een nieuw motormanagment, een nieuw inlaatsysteem, verbeterde intercooler en een ander uitlaatsysteem zorgen ervoor dat het vermogen flink steeg. De V12 bi-turbo levert nu namelijk 700 pk en een koppel van 1.100 Nm. Het zorgt voor een sprint van nul naar honderd in 3,9 seconden en een begrensde top van 320 km/u.

Elektronisch verlaagd
Om dit vermogen een beetje op de weg te houden wijzigt Carlsson onder andere het onderstel. Zo wordt de wagen elektronisch verlaagd met 30 mm. Ook worden er nieuwe banden gemonteerd, aan de achterkant zelfs 295 mm breed. De banden worden gemonteerd onder 21 inch lichtgewicht wielen.

10 exemplaren
Carlsonn zal maar tien Carlsonn Aigner CK65 ‘Eau Rouge’ modellen maken. Dit om de wagen extra exclusief te houden. De prijs exclusief belastingen bedraagt € 305.000,-. Tel daar de nodige BTW en BPM bij op en de prijs overstijgt zelfs de gemiddelde superexclusieve sportauto.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Carlsonn bereikt 700 pk grens met CK65
Carlsonn bereikt 700 pk grens met CK65
Carlsonn bereikt 700 pk grens met CK65
Redactie
Door Redactie

Zoeken