Tuning & styling

Indrukwekkende 500 pk sterke Audi Q7

Indrukwekkende 500 pk sterke Audi Q7

JE Design presenteert een indrukwekkende Audi Q7. De 4.2 liter V8 in het vooronder van Audi´s SUV ontwikkelt een vermogen van maar liefst 500 pk! Daarmee krijgt de ruim twee ton wegende Q7 prestaties die normaal gesproken zijn voorbehouden aan sportauto´s met een veel lager gewicht.

Ruim 2.300 kg gewicht is niet gemakkelijk in beweging te zetten. Niet dat de standaard motoren in de Q7 daar enige moeite mee hebben, maar toch kan het altijd krachtiger en sneller. Tuner JE Design uit het Duitse Leingarten ging in overweging en besloot om de Q7 een flinke pepkuur te geven. De 4.2 liter V8 benzinemotor levert standaard een vermogen van 350 pk en een koppel van 440 Nm. Maar dankzij de montage van een Kompressor en een opnieuw geprogrammeerd motormanagementsysteem produceert de motor nu maar liefst 500 pk en 600 Nm. Dat is voldoende om bijna 2 seconden af te snoepen van de 0-100 km/h sprint. In slechts 5,6 seconden bereikt de Q7 van JE Design deze magische grens dan ook.

Wide Body bodykit
Een indrukwekkende motor als deze verdient een eveneens indrukwekkende uitstraling. JE Design gaf de Q7 dan ook een supersportief uiterlijk. Onder de naam Wide Body presenteerde de tuner eerder dit jaar al deze bodykit. Aan de voorzijde bestaat het exterieurpakket uit een voorspoiler, koplampcovers en dubbele mistlampen. Aan de achterzijde is het opzetstuk op de achterklep het meest in het oog springend. Maar ook de vier uitlaatpijpen en de sportieve achterbumper eisen de nodige aandacht op. Wie dat wenst kan kiezen voor 22 inch lichtmetalen wielen met banden in het formaat 295 / 30 ZR20. Dankzij de verlagingskit komt de Q7 aan de voorzijde met 60 mm en aan de achterzijde met 80 mm dichter bij het asfalt.

Indrukwekkend
De Audi Q7 van JE Design is verreweg de meest spectaculaire Q7 die er leverbaar is. Niet alleen het indrukwekkende vermogen, maar ook de dikke bodykit doen geen twijfel bestaan over het potentieel van deze auto.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Indrukwekkende 500 pk sterke Audi Q7
Indrukwekkende 500 pk sterke Audi Q7
Redactie
Door Redactie

Zoeken