Tuning & styling

Audi A5 in sportieve outfit: Abt AS5

Audi A5 in sportieve outfit: Abt AS5

De wereldberoemde Audi-tuner Abt is de eerste die zich aan de Audi A5 heeft vergrepen. Met een complete bodykit, diverse lichtmetalen wielen, een sportremsysteem en een sportonderstel moet de Audi A5 van Abt nog meer sportiviteit bieden.

Wat natuurlijk direct in het oog springt is de twee-kleurige carrosserie die Abt op de A5 heeft toegepast. Het benadrukt het sportieve en opvallende karakter van de door Abt getunede coupé. Aan de voorzijde zien we verder een nieuwe voorspoiler met geïntegreerde mistlampen. Van opzij trekken de luchtinlaten in de voorschermen de aandacht. Datzelfde geldt voor de gemonteerde 20 inch lichtmetalen wielen in AR-design. Deze zijn overigens ook leverbaar als 18 en 19 inch wielen. Aan de achterzijde krijgt de A5 een lekker dikke en brede look dankzij de spoiler op de kofferbak en de diffusor-achtige bumper. De vier uitlaatpijpen ronden het geheel af. Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat deze zorgen voor een spectaculair geluid.

3.0 TDI met 300 pk
Het motorenpallet van de A5 kan door Abt van meer vermogen worden voorzien. Op dit moment heeft Abt echter alleen voor de 3.0 TDI een tuningskit beschikbaar. Dankzij chiptuning levert de motor voortaan een vermogen van 272 pk in plaats van 230 pk. Door de toevoeging van een extra turbo stijgt het vermogen nog eens verder naar 300 pk. Een Abt remsysteem en verlagingskit maken de technische aanpassingen compleet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A5 in sportieve outfit: Abt AS5
Audi A5 in sportieve outfit: Abt AS5
Audi A5 in sportieve outfit: Abt AS5
Redactie
Door Redactie

Zoeken